Újabb szankciók jönnek? A német kancellár erről beszélt a háború évfordulója előtt

Az Európai Unió tovább szigorítja az Oroszországgal szembeni szankciókat az Ukrajna elleni orosz támadás első évfordulóján – mondta Olaf Scholz német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 08. 14:16
null
ALBANIA-EU-POLITICS-DIPLOMACY-BALKANS-SUMMIT-GERMANY Fotó: LUDOVIC MARIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kancellár a tagállami vezetőket összefogó Európai Tanács csütörtökön kezdődő kétnapos rendkívüli tanácskozására kidolgozott német álláspontot ismertető beszédében kiemelte, hogy a támadás megindításának évfordulójára, február 24-re tervezett szigorítás világos üzenetet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arról, hogy nem valósulnak meg „imperialista tervei”.

Az Európai Tanács azt az ígéretet is megerősíti, hogy 

Ukrajna jövője az EU-ban van – jelentette ki Olaf Scholz.

Németország is változatlanul kiáll Ukrajna mellett, de nem hoz olyan döntést, amelynek révén a NATO belekerül a háborúba – tette hozzá, kiemelve, hogy nem a NATO háborúzik Oroszországgal, hanem Oroszország rontott rá Ukrajnára. Ez azt jelenti, hogy Putyinnak kell abbahagyni a háborút, minél előbb, annál jobb – mondta a német kancellár.
Borítókép: Olaf Scholz (Fotó: AFP/Ludovic Marin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.