Az orosz erők csapást mértek Kramatorszk központjára

Halálos áldozata is van a támadásnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 14. 16:03
null
Kramatorszk, 2023. március 14. Orosz rakétatámadásban megsemmisült lakóház romjai a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. március 14-én. A támadás következtében legkevesebb egy ember életét vesztette, három pedig megsebesült. MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko Fotó: Jevhen Honcsarenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz erők kedden rakétacsapást mértek a Donyeck megyei stratégiai jelentőségű Kramatorszk város központjára, a támadás következtében egy helyi lakos életét vesztette, és legalább hárman megsérültek – közölte Pavlo Kirilenko, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A tisztségviselő hozzátette, hogy az előzetes információk szerint hat, többszintes lakóház rongálódott meg. 

A főügyészi hivatal később azt közölte, hogy egy orosz rakéta becsapódott az egyik többszintes lakóházba, a romok alól négy sérültet hoztak ki, egyikük azonban a kórházban meghalt.

Még folytatják a kutatást túlélők után a romok alatt – tette hozzá a főügyészség.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság közölte, hogy reggel Odessza megyét is orosz légitámadás érte. A tenger felől érkező Szu–24-es repülőgépek négy radarellenes rakétát lőttek ki. A jelentés szerint a rakétákat a tenger felett megsemmisítették, de a tengerparton egy óvodaépületet és több magánházat megrongáltak a lezuhanó rakétadarabok és a robbanáshullám. Személyi sérülés nem történt.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója arról adott hírt, hogy az orosz erők tüzet nyitottak a régióban lévő Vovcsanszk városára, eltaláltak egy civil személyautót, aminek következtében egy nő életét vesztette.

Kedden kora délután kétszer is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A légierőnél közölték, hogy ez általában akkor történik, amikor Kinzsal típusú rakéták hordozására alkalmas orosz MiG–31K vadászgépek szállnak fel.

 

Borítókép: Orosz rakétatámadásban megsemmisült lakóház romjai a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. március 14-én. A támadás következtében legkevesebb egy ember életét vesztette, három pedig megsebesült (Fotó: MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.