Rafinált módszerrel lopta el a volt szépségkirálynő a méregdrága borokat

Négy, illetve négy és fél évi börtönre ítéltek egy férfit és egy nőt Spanyolországban hétfőn 1,64 millió euró (621 millió forint) értékű, 45 palacknyi borkülönlegesség ellopásért – közölte az illetékes bíróság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 06. 22:41
Danger,On,The,Street.,Blue,Flasher,On,The,Police,Car
Montenegro illusztráció
785605885 Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borok között volt egy 1806-os évjáratú Chateau d'Yquem a délnyugat-franciaországi Sauternes borvidékről, ennek az értéke 350 ezer euró, ugyanabból a borászatból egy 1883-os évjáratú fehérbor (45 ezer euró), valamint több palack különleges évjáratú és nagy értékű burgundiai Romanée-Conti.
Az elítélteket – a spanyol sajtó szerint egy volt mexikói szépségkirálynőt és egy román-holland kettős állampolgárságú férfit – 2022 júliusában fogták el Horvátországban.

A pár 2021 októberében szobát foglalt a délnyugat-spanyolországi Cáceres Atrio nevű szállodájában a nő nevére hamis útlevéllel – derült ki a bíróság közleményéből. Miután megvacsoráztak a szálloda éttermében, idegenvezetővel megtekintették a pincét, majd visszatértek a szobájukba. A nő hajnali két óra tájban telefonált a recepcióra, és rendelt egy salátát az akkor ott dolgozó egyetlen alkalmazottól. 

Az alkalmazott meglepődött a salátarendelésen, mert

 a nő vacsorára már végigevett egy tizennégy fogásos menüt, 

és először elutasította a kérést, hiszen egyedül volt ügyeletben, de végül engedett a nő kitartó követelésének. A férfi ezalatt ellopta a recepcióról a pincét nyitó kártyát, de elsőre rosszul választott. A nő ezért rendelt egy desszertet is, lehetővé téve bűntársának, hogy megszerezze a jó kulcsot, és behatoljon a pincébe. 

A 45 palack bort a férfi egy hátizsákba és két nagy táskába rejtette, és még azelőtt visszaért a szobájukba, hogy az alkalmazott visszatért a recepcióra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.