időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo

Eljött a mélypont, csökkent Joe Biden támogatottsága

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.23. 21:30 2023.03.23. 21:40
Eljött a mélypont, csökkent Joe Biden támogatottsága

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvélemény-kutatás adatai szerint.

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt, a februári 45 és januári 41 százalék után.

Biden támogatottsága a megugró infláció, és ezen belül is a rekordszintre dráguló üzemanyagok nyomán tavaly júliusban érte el eddigi mélypontját, 36 százalékkal, az elmúlt hónapokban ugyanakkor meghaladta a 40 százalékot az AP hírügynökség és a NORC közvéleménykutató közös felmérése alapján.

Az elnök gazdaságpolitikáját a friss felmérés alapján a megkérdezettek 31 százaléka, miközben külpolitikáját 39, klímapolitikai intézkedéseit pedig 41 százaléka támogatja.

Az elemzésből kiderül, hogy az elnök támogatottsága elsősorban a 45 évnél fiatalabb demokrata szavazók elpártolása miatt romlott, akik körében Biden intézkedései 66 százalékos támogatottságot élveznek, miközben az idősebb demokraták körében 85 százalékost. Ezen belül az elnök gazdasági intézkedéseit a demokratákhoz tartozó fiatalok 54 százaléka, míg az idősebbek 72 százaléka támogatja.

Veszélyes Joe Biden ötlete

Óriási veszteség érheti azokat az államokat, amelyek külső, részben amerikai nyomásra részt vesznek a nemzetközi adóegységesítő törekvésekben.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: AFP/Jim Watson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.