Robbanószerkezetek maradványait találták meg a Barátság kőolajvezetéknél

Robbanószerkezetek maradványait találták meg a Barátság kőolajvezetéknek az oroszországi Brjanszk megyei Novozibkovban található kőolajszivattyú-állomásán – közölte Igor Gyomin, Transznyefty orosz olajszállítmányozási vállalat szóvivője szerdán a TASZSZ hírügynökséggel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 15. 15:02
null
Nelahozeves, 2022. augusztus 15. Az orosz kõolajat szállító Barátság csõvezeték fogadóállomása a csehországi Nelahozeves környékén mûködõ olajtartálytelepen 2022. augusztus 15-én. Ide fut be a cseh olajimportot biztosító másik vezeték, az IKL csõvezeték is. A telep tárolókapacitása 1 675 000 köbméter. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyomin szerint az állomást idén még nem használták, és a tartálypark is üres volt. A létesítmény nem sérült meg, az ügyben nyomozás indult.

A szóvivő elmondta, hogy kedd este és szerda reggel két robbanószerkezet műanyag hüvelyére találtak a létesítmény területén. Mint mondta, 

a bombákat feltehetően drónról dobták le, és a földhöz csapódva robbantak fel.

Közölte azt is, hogy szerda délben szemtanúk látták, amint egy drón az előző kettőhöz hasonló szerkezetet dob le. A bombákat acélgolyókkal töltötték meg.
Brjanszk megye határos Ukrajnával.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.