időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Szokatlan „ellenség” tűnt fel az ukrán lövészárokban + videó

Magyar Nemzet
2023.03.31. 13:47 2023.03.31. 13:58
Szokatlan „ellenség” tűnt fel az ukrán lövészárokban + videó

Szokatlan „ellenség” tűnt fel egy ukrán lövészárokban: a közösségi médiában nagy sikert és derültséget arató felvétel szerint egy hóddal kellett megküzdeniük a katonáknak. Az ismeretlen helyen és időpontban készített videón az látszik, hogy egy ukrán katona farkánál fogva próbálja meg kirángatni a megtermett állatot, aki azonban inkább visszavágyik az árokba.

Év elején a Reuters hírügynökség írt arról, hogy az ukránok szerint valószínűtlen, hogy az oroszok újabb frontot nyitnának Belarusz felől, már csak a mocsaras, katonai műveletekre teljesen alkalmatlan talaj miatt is. Egy ukrán tiszt akkor azt is elárulta, meglepő szövetségeseik akadtak: a hódok. Normális esetben ugyanis az emberek lerombolnák az állatok által emelt gátakat, ez azonban a háború miatt most nem történt meg, így mindent ellep a víz.

Borítókép: Ukrán katona gránátvetővel lő a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 24-én. (Fotó: MTI/AP/Libkos)

Háború Ukrajnában

Az ukrán utánpótlás akadályozása lehetett a gátrobbantás célja

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.