Tizenöt ember került kórházba, miután felborult egy kutatóhajó Skóciában

Felborult egy kutatóhajó Skóciában szerdán, az edinburgh-i baleset következtében tizenöt embert szállítottak korházba, további tíz sérültet a helyszínen láttak el – közölte a skót mentőszolgálat szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 22. 18:30
null
Emergency teams attend the scene after a ship, the research vessel the 'Petrel', tipped over at a 45-degree angle in the Imperial Dock area in Leith, Scotland on March 22, 2023. The Scottish Ambulance Service said 15 people had been taken to hospital and 10 people were treated at the scene of the incident. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edinburgh-i Imperial Dock kikötőben történt baleset során a Petrel nevű, 3000 tonnás kutatóhajó 45 fokos szögben kifordult a szárazdokkban lévő tartószerkezetéből.

Egy helyi képviselő, Adam McVey szerint a 2020-as koronavírus-járvány óta a leith-i kikötőben veszteglő hajó az erős széllökések miatt borult fel.
A skót mentőszolgálat arra kérte a helyieket, hogy a baleset okozta leterheltség miatt, ha nem elkerülhetetlen, ne menjenek az edinburgh-i kórház sürgősségi osztályára.

„Ez egy több ügynökséget érintő mentőakció, a skót mentőszolgálat és a tűzoltóság is jelen van” – nyilatkozott a skót tűzoltóság szóvivője.

Borítókép: A 45 fokos szögben kifordult hajó (Fotó: AFP/Andy Buchanan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.