A híresztelések ellenére jól van az államfő

Több médium is arról számolt be, hogy rosszul lett Alekszandar Vucsics, és kórházba került. A szerb elnök viszont azt állítja, hogy jó az egészségügyi állapota.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA hírügynökség2023. 04. 28. 17:44
VUCIC, Aleksandar
Belgrád, 2023. január 24. Aleksandar Vucic szerb elnök sajtóértekezletet tart a kormányának a koszovói helyzettel foglalkozó ülése után Belgrádban 2023. január 23-án. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjedt az elmúlt órákban a hír, hogy kórházba került a szerb államfő – írja a V4NA  nemzetközi hírügynökség. Több médium is arról írt, hogy rosszul lett Alekszandar Vucsics. Az egészsége megromlásáról szóló információkat maga a köztársasági elnök cáfolta meg. Elmondta: az előzetesen bejelentett programja szerint pénteken a zajecsari körzetbe látogat.

„Jól vagyok. 12 órától folytatom Szerbia körbejárását” – húzta alá a szerb elnök.

Alekszandar Vucsicsnak nem kellett kórházban feküdnie – ezt a Danas szerbiai napilapnak is megerősítették az államfő kabinetjében. 

Félreértésekre adhatott okot az is, hogy a Szerb Haladó Párt tagja, Sandra Bozics a Twitteren tegnap azt írta:

„Minden támogatásunk Vucsics elnöké! Tudjuk, hogy magát sem kíméli, s hogy Szerbiáért él és lélegzik” – fogalmazott a Szerb Parlament alelnöke. 

Pénteken már Alekszandar Vucsics meg is érkezett a zajecsari körzetbe, ahol arról beszélt, hogy Belgrád mindent megtesz, hogy megőrizze a békét, hogy soha többé ne kelljen egyetlen anyának sem azon gondolkodnia, hogy kit küldjön a háborúba. A köztársasági elnök megjegyezte: az elmúlt napokban ismét nőtt a nyomásgyakorlás Szerbián, hogy adja fel a semleges státuszát, s ne tartozzon azon ritka államok közé, amelyeknek saját független és szabad politikájuk van.

Amíg én vagyok az elnök és a katonaság főparancsnoka, garantálom, hogy Szerbia nem lesz sem a NATO, sem más katonai blokk tagja. Szerbia megőrzi a katonai semlegességét és a szabadságáért önmaga küzd meg. Ez a mi választásunk

– tette hozzá Vucsics.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb elnök sajtóértekezletet tart a kormányának a koszovói helyzettel foglalkozó ülése után Belgrádban 2023. január 23-án. (Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.