A NATO főtitkára Kijevbe látogatott

Jens Stoltenberg Petr Pavel cseh elnökkel is egyeztetett.

Magyar Nemzet
2023. 04. 20. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az ukrán fővárosban, Kijevben tartózkodik – írja a The Kyiv Independent című ukrán lap, amely a Twitteren osztotta meg, hogy egy újságíró látta őt csütörtök reggel.
Stoltenberg a jelek szerint Kijev központjában tisztelgett az elesett ukrán katonák előtt.

Stoltenberg nem járt Ukrajnában azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta az országot.

A látogatást nem jelentették be előre. Stoltenberg Petr Pavel cseh elnökkel folytatott tegnapi találkozóját követően valószínűleg egyenesen Kijevbe ment. Pavel szerdán kijelentette, a NATO-országoknak nincs más választásuk, mint támogatni Ukrajnát az Oroszországgal vívott háborúban, mivel ha nem így tesznek, az Moszkva győzelmét jelentené.

Nincs alternatíva Ukrajna támogatására, mert az alternatíva Oroszország sikere

– fogalmazott a cseh államfő a Stoltenberggel közös sajtótájékoztatón.

A szövetség brüsszeli központjában folytatott megbeszélések után a két politikus Prága NATO-hoz való hozzájárulásáról és az ukrajnai háborúval járó biztonsági kihívásokról, valamint Kína magabiztosabb külpolitikájáról tárgyalt.

 

Borítókép: a Kyiv Independent által közzétett fotón Jens Stoltenberg NATO-főtitkár látható Kijev központjában 2023. április 20-án (Forrás: Twitter.com/KyivIndependent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.