Több százezer fontot kap a híres francia színésznő, pedig be sem mutatták a filmjét

Eva Greennek eleinte még tetszett a film üzenete, aztán ahogy telt az idő, egyre több kétely merült fel benne.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 28. 20:26
Eva,Green,And,Emmanuelle,Seigner,Attend,The,'based,On,A
661624012 Fotó: Denis Makarenko Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy brit bíróság pénteki döntése értelmében megilleti a 810 ezer fontos (343 millió forint) honorárium Eva Green francia színésznőt, aki amiatti aggodalmában perelte be a Patriot című film produkciós vállalatát, hogy a végül B-kategóriásnak besorolt és be sem mutatott alkotás tönkreteheti a karrierjét – adta hírül a Világgazdaság.

Green a 2019-ben elkezdett angol sci-fi-thrillerben játszotta volna a főszerepet, és noha az alkotást még ugyanazon év októberében leállították, jogi úton követelte honoráriumát a film gyártóitól. Az ügyben indult eljárás során a White Lantern produkciós vállalat szerződésszegés címén ellenkeresetet nyújtott be Green ellen, akit azzal vádoltak meg, hogy "túlzott mértékű szakmai és pénzügyi követelésekkel" állt elő a film gyártása idején, és maga igyekezett az egész produkciót megfúrni.

A 42 éves Eva Green korábban úgy nyilatkozott, hogy először „beleszeretett” a Patriot forgatókönyvébe, és nagyon tetszett neki a film környezetvédelmi üzenete, de aztán 

egyre nőttek benne a kételyek, amikor azt látta, hogy a film alkotói egyre több dolgon spórolnak.

A januári meghallgatásán felemlegette például, hogy – takarékossági megfontolásokból – az eredetileg négyhetesre tervezett kaszkadőrképzését mindössze öt napra korlátozták. 

Amikor egy színész egy B-kategóriás filmbe kerül, akkor őt már B-kategóriás színésznek fogják tartani, és félő, hogy nem kap ajánlatot arra, hogy jobb minőségű alkotásban vehessen részt 

– fogalmazott Eva Green a bíróság előtt.

Borítókép: Eva Green (forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.