Elfogták a „facebookos erőszaktevőt”, aki halálát eljátszva szökött meg a börtönből

Filmbe illő tervet eszelt ki a dél-afrikai gyilkos.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 8:47
Facebook Rapist in court
DURBAN, SOUTH AFRICA - OCTOBER 12: (SOUTH AFRICA OUT): Detective Warrant Officer Shane Naidoo leads Thabo Bester aka the Facebook Rapist out of the holding cells at the Durban Magistrates Court on October 12, 2011 in Durban, South Africa. Bester is wanted for luring young women via Facebook under false pretences of being a modelling agent, then robbing and raping his victims. (Photo by City Press/Gallo Images/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét rendőrkézre került Thabo Bester nemi erőszakért és gyilkosságért elítélt bűnöző, aki óriási botrányt kavart azzal, hogy kiderült: eljátszotta saját halálát és megszökött a börtönből. A dél-afrikai férfit Tanzániában fogták el, a kenyai határ közelében, több pecsételetlen útlevéllel a birtokában. Az elítélt 2022 májusa óta volt szökésben. 

Ekkor játszotta el halálát: úgy tett, mintha felgyújtotta volna magát a cellájában. Később a DNS-vizsgálatokból azonban kiderült, hogy a felismerhetetlenségig összeégett holttest nem az övé, hanem egy másik férfié, aki a fejére mért erős csapástól vesztette életét, és már a tűzeset előtt halott volt.

A filmbe illő terv azonban nagy valószínűség nem sikerülhetett volna segítség nélkül. A gyanú szerint a szigorúan őrzött dél-afrikai börtönt üzemeltető brit cég munkatársai is benne voltak az ügyben. És minden bizonnyal tettestársa volt a szeretője, egy Nandipha Magudumana nevű doktornő, akit most vele együtt fogtak el.

Thabo Bester korábban a „facebookos erőszaktevő” néven híresült el, mert a közösségi médiában cserkészett be csinos fiatal lányokat, akiket modellkarrierrel áltatott. Ám a találkozókon megtámadta, megerőszakolta és kirabolta őket. Végül két ügyben egyszer nemi erőszakért, egy másik esetben pedig barátnője meggyilkolásáért ítélték tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre.

Borítókép: Thabo Bester, a „facebookos erőszaktevő” (Fotó: City Press/Gallo Images/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.