Élő adásban lett rosszul Erdogan

Le kellett állítani az élő televíziós interjút, miután a kampányoló elnök rosszul lett a beszélgetés közben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 9:31
ERDOGAN, Recep Tayyip
Ankara, 2023. március 10. A török elnöki sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfõ beszél, miután aláírta a választásokra vonatkozó dokumentumokat az ankarai elnöki palotában rendezett sajtótájékoztatón 2023. március 10-én. Erdogan bejelentette, hogy, május 14-én tartják az idei elnök- és parlamenti választást. MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök váratlan egészségügyi problémái miatt le kellett állítani egy kedd késő este sugárzott televíziós interjút. Az elnök később rövid időre visszatért a műsorba, és azt állította, hogy gyomorrontás gyötri.

A mai és a tegnapi intenzív kampányolás során komolyan felfordult a gyomrom, és még a műsor lemondását is fontolgattam

− mondta Erdogan, amikor néhány perccel később visszatért az adásba a Kanal 7-en. 

A 69 éves Erdogan intenzív kampányt folytat, hogy a május 14-i választásokon megpróbálja meghosszabbítani mandátumát. A 2003-as hivatalba lépése óta a legnehezebb megmérettetés előtt áll, mivel az ellenzéki pártok széles körű szövetsége összefogott a leváltásáért, miközben a polgárok az elmúlt két évtized legsúlyosabb megélhetési válságával küzdenek.

„Hála Istennek, elnökünk egészsége jó” − közölte Erdogan szóvivője, Ibrahim Kalin a Twitteren.

A kamerák nem mutatták Erdogant az adásvágás előtti pillanatokban, helyette egy interjúkészítőre fókuszáltak, aki éppen akkor tett fel egy kérdést. A mikrofonok azonban rögzítették, ahogy valaki a teremben aggódva azt mondja: „Ó, nem, ó, nem.”

Természetesen ilyen sűrű program közepette időről időre szembesülünk ilyen problémákkal

− mondta Erdogan a visszatérése után, és bocsánatot kért a közönségtől. Az interjú azután ért véget, hogy még egy kérdésre válaszolt.

Az ellenzék közös elnökjelölt-aspiránsa, Kemal Kilicdaroglu a Twitteren közzétett bejegyzésében gyors felépülést kívánt Erdogannak.

Erdogan a tervek szerint szerdán három különböző közép-törökországi tartományban fog megjelenni.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.