Extrém szaharai forróság éri el Spanyolországot a héten

Miközben nálunk továbbra is tart a hideg áprilisi idő, Dél-Spanyolországban melegrekordok dőlhetnek meg a napokban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: KÖPÖNYEG.HU2023. 04. 26. 16:48
SEVILLA
SEVILLA Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ázsia már túl van az idei első hőhullámain, és bizony a 40 Celsius-fokot meghaladó hőség sem volt ritka a tájakon. Most azonban Dél-Európa, pontosabban Spanyolország is hasonlóan extrém értékek elé néz a héten.

A hét közepétől, második felétől érkezik a kontinensre a szaharai eredetű forróság, mely már szerdán is 35 Celsius-fok körüli maximumokat eredményez Spanyolországban, de péntekre Sevilla környékére már 40 Celsius-fokos maximumokkal is lehet számolni.

Áprilisban ez az érték még Spanyolországban is extrémnek számít, azzal együtt, hogy lassan kénytelenek az itt élők hozzászokni ahhoz, hogy egy-egy hőhullám akár 45 Celsius-fokos forrósággal is elárasztja a térségüket.

Az extrém meleg mellé ráadásul száraz idő társul, ami kifejezetten kedvez az erdőtüzek kialakulásának − ezekből pedig már eddig is többel voltak kénytelenek megküzdeni a helyi hatóságok. Éppen ezért a tűzgyújtás tilos, és az erdők védelme is fokozott odafigyelést igényel − olvasható a Köpönyeg cikkében.

Borítókép: Sevilla (Forrás:Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.