„Kétszázmillió dollár közpénzbe került Donald Trump megvádolása”

Az amerikai elnök fia fakadt ki az egykori elnök elleni támadás miatt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 18:09
TRUMP, Donald
New York, 2023. április 04. Rendõrök biztosítják a helyszínt Donald Trump korábbi amerikai elnök érkezése elõtt a manhattani ügyészség épületénél New Yorkban 2023. április 4-én, Trump bírósági meghallgatásának napján. Trump ellen Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész vizsgálata nyomán március 30-án emeltek vádat a Stormy Daniel pornószínésznõnek törvénytelenül kifizetett és elszámolt hallgatási pénz fizetésének ügyében, valamint a költségvetési és kampányfinanszírozási törvények megsértése miatt. A következõ évi elnökválasztáson indulni kívánó Trump ártatlannak vallja magát, az eljárást politikai indítékúnak minõsítette. Ez az elsõ alkalom az Egyesült Államok történetében, hogy egy volt elnök ellen büntetõeljárás indul. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázmillió dollár (hetvenmilliárd forint) közpénzt költöttek arra New Yorkban, hogy megvádolják Donald Trumpot! – fakadt ki a Newsmax jobboldali hírcsatornának adott interjúban Eric Trump. A volt amerikai elnök fia felidézte, hogy a városban minden kereszteződést felfegyverzett rendőrök őriztek, az egyik főutat lezárták, a Trump Tornyot és a bíróságot a hadsereg védte. 

Mint arra már korábban már egy Twitter-bejegyzésében is rámutatott, 38 ezer rendőrt vetettek be New York biztosítására, akik nyilvánvalóan hiányoztak máshonnan.

Rámutatott, hogy mindeközben olyan bűnesetek történnek a városban, mint hogy a Times Square-en arcon lőnek egy lányt, vagy nőket löknek a metrószerelvények elé. Közben a hajléktalanhelyzet elviselhetetlen, az emberek ezrével menekülnek a városból, de már a turizmus is visszaesett, mert senki nem akar egy ilyen veszélyes helyre látogatni. 

Vajon hány ember halt meg New Yorkban, amiatt, hogy a teljes rendőrség nem végezhette a munkáját, mert Alvin Bragg ügyész politikai játékával kellett foglalkozniuk?

– fakadt ki.

Elpanaszolta azt is, hogy ez a 200 millió dollár még nem is tartalmazza azt az összeget, hogy a manhattani ügyészség hat éve próbál elkeseredetten fogást találni apján. A Trump Organization elnökeként elárulta, hogy az elmúlt években összesen 11 millió dokumentumot kértek be tőlük, de semmit nem találtak. Végül egy teljesen legális és mindennapos, 130 ezer dolláros kifizetéssel próbálkoznak.

Eric Trump az interjúban azt is leszögezte: tudja, hogy Alvin Gragg ügyész csak báb az egész ügyben, akit Soros György mozgat.

 

Felhánytorgatta azt is, hogy mindeközben Hunter Bidenről – Joe Biden demokrata elnök fiáról – sorra derülnek ki a botrányok, hogy drogozott, prostituáltakkal volt együtt, nem beszélve a teljesen kétes üzleti ügyeiről, ellene mégsem vizsgálódik senki. Szerinte ha ő csak a töredékét elkövette volna annak, amit Hunter Biden megtett, már régen narancssárga ruhában valamelyik börtönben ülne.

Eric Trump csak nevetett a baloldali amerikai média azon a leírásán is, hogy apja „megtört” a bíróságon. Elmondása szerint végig Donald Trumppal volt, és a volt elnök „sziklaszilárd”, és eltökéltebb, mint valaha.

Borítókép: Rendőrök biztosítják a helyszínt Donald Trump korábbi amerikai elnök érkezése előtt a manhattani ügyészség épületénél New Yorkban 2023. április 4-én, Trump bírósági meghallgatásának napján. (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.