Míg itthon nehezen érkezik a tavasz, más EU-s országban hőséghullám tombol

A tegnapi volt a legmagasabb hőmérséklet (az évnek ebben az időszakában) legalább húsz helyen ebben az országban

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 04. 27. 16:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországot hőséghullám sújtja, az országban olyan hőmérsékletet mérnek, amely általában a nyári időszakban jellemző –írja a BBC

A meteorológusok attól féltek, hogy csütörtökön 38 Celsius-fok fölé emelkedhet a hőmérő higanyszála, hiszen az a legmagasabb áprilisi érték a feljegyzések kezdete óta.

Ez 10–15 Celsius-fokkal melegebb, mint az évszakhoz képest várható.

A hőmérsékletet az Afrikából érkező nagyon forró légtömegek és egy lassan mozgó időjárási rendszer nyomja felfelé.

Sevillában szerdán 37 Celsius-fok volt a hőmérséklet, de a déli Guadalquivir-völgyben, amelyhez Cordoba városa is tartozik, várhatóan hamarosan 40 Celsius-fok közelében lesz a csúcshőmérséklet.

Nagyon aggódunk. A tegnapi volt a legmagasabb hőmérséklet (az évnek ebben az időszakában) legalább 20 helyen az országban

 – mondta Cayetano Torres, a spanyol meteorológiai hivatal szóvivője a BBC Newsnak. „Ez nem normális. A hőmérséklet idén teljesen elszabadult”.

Az iskoláknak engedélyezik, hogy a legrosszabb hőség elkerüléséhez igazítsák a menetrendjüket. A madridi metróban a szokásosnál gyakrabban járnak a vonatok, hogy elkerüljék a hosszú várakozást a peronon, a közfürdőket pedig várhatóan egy hónappal korábban nyitják ki a szokásosnál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.