Nincs ellenfele Donald Trumpnak?

A korábbi elnök támogatottságát nem tépázták meg a bírósági ügyek, éppen ellenkezőleg.

Magyar Nemzet
Forrás: NBC News2023. 04. 24. 19:35
Donald Trump korábbi republikánus amerikai elnök váratlanul megjelent az UFC 287. gáláján Miami-ban, 2023.04.08-án. (Fotó: News Beats / Twittr)
Donald Trump korábbi republikánus amerikai elnök váratlanul megjelent az UFC 287. gáláján Miami-ban, 2023.04.08-án. (Fotó: News Beats / Twittr)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellene zajló bűnügyi eljárás és más bírósági ügyek ellenére a regisztrált republikánus szavazók elsöprő többsége, csaknem hetven százalékuk kiáll Donald Trump mellett

− derült ki az NBC News amerikai hírcsatorna által készített közvélemény-kutatás eredményeiből. A megkérdezettek 68 százaléka szerint a vádak politikailag motiváltak, céljuk pedig az, hogy ellehetetlenítsék a politikus indulását a 2024-es elnökválasztáson, éppen ezért a párt szavazóinak muszáj támogatniuk őt.

A felmérés a potenciális republikánus elnökjelöltek támogatottságát is megvizsgálta, Trumpnak itt is jelentős előnye van. 

A volt elnök 15 százalékponttal vezet a legfőbb riválisának tartott Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, ha most tartanák az előválasztást a szavazók 46 százaléka voksolna Trumpra, míg DeSantisra 31 százalékuk. 

Ebben ugyanakkor valószínűleg közrejátszik, hogy a republikánus kormányzó még nem jelentette be indulását, akárcsak a harmadik befutó, Mike Pence, Trump korábbi alelnöke sem. Eddig mindössze egyetlen hivatalos kihívója akad Nikki Haley személyében, aki Trump elnöksége alatt az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete volt, ő az NBC felmérése alapján a szavazatok három százalékát kapná.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint az egész társadalmat tekintve 52 százalék véli úgy, hogy a Trump elleni büntetőeljárás jogszerű, 43 százalékuk nem ért egyet ezzel, szerintük a volt elnökkel szemben igazságtalanul járnak el. 

Borítókép: Donald Trump korábbi republikánus amerikai elnök váratlanul megjelent az UFC 287. gáláján Miamiban, 2023. április 8-án (Fotó: Twitter/News Beats)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.