Hatalmas robbanás volt Oroszországban + videó

Pokolgépes robbantás miatt kisiklott egy tehervonat az Ukrajnához közeli oroszországi Brjanszki területen hétfő – közölte egy helyi tisztviselő.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 12:05
Bahmut, 2023. március 27. Ukrán katonák orosz állásokat lõnek a donyecki régióban fekvõ, ostromgyûrûben lévõ Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erõk tartják ellenõrzésük alatt, míg az orosz egységek erõiket a környezõ települések irányában történõ támadó mûveletek végrehajtására összpontosítják. MTI/AP/Libkos Fotó: Libkos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisiklott egy tehervonat mozdonya és több kocsija az ukrán határon fekvő Brjanszki területen, miután a síneken lévő robbanószerkezet működésbe lépett – jelentette be a regionális kormányzó. Alekszandar Bogomaz szerint egyelőre nem tudni, hogy ki készítette és honnan származik a felrobbant eszköz. Az eset a Brjanszkot és Unecsát összekötő vasútvonalon történt a 136. kilométerkőnél. A robbanásban senki sem vesztette életét.

A kormányzó hangsúlyozta: a mentők és tűzoltók jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, ezen az útszakaszon leállították a forgalmat. A tehervonat egyébként kőolajszármazékokat és építőanyagot szállított, a mozdony mellett még hét kocsi megrongálódott a robbanás következtében – közölte az Orosz Államvasutak.

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy két gázolajat szállító tartálykocsi kigyulladt.

Hetven kocsit sikerült kimenteni a tűzből, visszavontatták őket a pályára - közölte a hatóság szóvivője. Az Orosz Vasutak operatív törzset hozott létre, hogy koordinálja a kisiklás következményeinek felszámolását – tette hozzá az MTI.

Nem ez volt az egyetlen robbantás Oroszországban, miután egy távvezetéket tartó oszlopot is felrobbantottak Szentpétervár mellett, Gatcsinánál – tudósított róla a Vg.hu. 

A beszámoló szerint a robbantás nem okozott a lakosság által is érzékelhető kárt, a tettesek ismeretlenek. Ezen felül egy másik oszlopnál is volt egy robbanószerkezet, amelyet a rendőrség még idejében megtalált. 

A Vg.hu beszámolója szerint ez akár egy szabotázsakció része is lehet, ráadásul az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) őrizetbe vett személyeket, akik merényletre készülhettek, mivel nem értenek egyet az Ukrajna elleni háborúval.

Borítókép: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező településeket célzó támadó műveletek végrehajtására összpontosítják (MTI/AP/Libkos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.