időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Házkutatást tartottak Jair Bolsonaro volt brazil elnöknél

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.03. 17:16 2023.05.03. 18:21
Házkutatást tartottak Jair Bolsonaro volt brazil elnöknél

Hamisított oltási igazolványok miatt kutatta át a brazil rendőrség Jair Bolsonaro volt elnök házát – közölte szerdán a TV Globo helyi televízió. A tájékoztatás szerint a hatóságok lefoglalták egyebek között a volt elnök és felesége, Michelle mobiltelefonjait is. Bolsonaro egyik volt segédtisztjét, Mauro Cid Barbosa főhadnagyot pedig őrizetbe vették.

A nyomozás egy bűnszövetkezet ellen irányul, amely állítólag hamis adatokat vitt fel az egészségügyi minisztérium rendszerébe, lehetővé téve, hogy oltatlan személyek vakcinálásukat igazoló iratokhoz jussanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások kijátszására. A hatóságok tizenhat házkutatási és hat letartóztatási parancsot adtak ki. 

A TV Globo úgy tudja, hogy egyebek között Bolsonaro, a lánya, Laura és egykori segédtisztje, Cid oltottsági adatait hamisították meg. 

Bolsonaro a koronavírus-járvány idején folyamatosan megkérdőjelezte a kórokozó veszélyességét és az oltások hatékonyságát. 

A volt elnök megdöbbenéssel reagált a házkutatásokra.

Részemről semmit sem hamisítottak. Nem oltattam be magam, kész, vége

– hangoztatta otthona előtt újságíróknak nyilatkozva.

 

Borítókép: Jair Bolsonaro a Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfővel tartott választási televíziós vitán Rio de Janeiróban 2022. október 28-án (Fotó: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.