Házkutatást tartottak Jair Bolsonaro volt brazil elnöknél

Többeket letartóztattak, és további házkutatásokat fognak végrehajtani a hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 03. 17:16
BOLSONARO, Jair; LULA DA SILVA, Luiz Inácio
Rio de Janeiro, 2022. október 29. Jair Bolsonaro hivatalban lévõ brazil elnök a Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfõvel tartott televíziós vitán Rio de Janeiróban 2022. október 28-án. A brazíliai elnök- és parlamenti választások október 2-i elsõ fordulójában a baloldali Lula da Silva a voksok 47,99 százalékával gyõzött, Bolsonaro a szavazatok 43,57 százalékát szerezte meg. A második fordulót október 30-án tartják. MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda Fotó: Antonio Lacerda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamisított oltási igazolványok miatt kutatta át a brazil rendőrség Jair Bolsonaro volt elnök házát – közölte szerdán a TV Globo helyi televízió. A tájékoztatás szerint a hatóságok lefoglalták egyebek között a volt elnök és felesége, Michelle mobiltelefonjait is. Bolsonaro egyik volt segédtisztjét, Mauro Cid Barbosa főhadnagyot pedig őrizetbe vették.

A nyomozás egy bűnszövetkezet ellen irányul, amely állítólag hamis adatokat vitt fel az egészségügyi minisztérium rendszerébe, lehetővé téve, hogy oltatlan személyek vakcinálásukat igazoló iratokhoz jussanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások kijátszására. A hatóságok tizenhat házkutatási és hat letartóztatási parancsot adtak ki. 

A TV Globo úgy tudja, hogy egyebek között Bolsonaro, a lánya, Laura és egykori segédtisztje, Cid oltottsági adatait hamisították meg. 

Bolsonaro a koronavírus-járvány idején folyamatosan megkérdőjelezte a kórokozó veszélyességét és az oltások hatékonyságát. 

A volt elnök megdöbbenéssel reagált a házkutatásokra.

Részemről semmit sem hamisítottak. Nem oltattam be magam, kész, vége

– hangoztatta otthona előtt újságíróknak nyilatkozva.

 

Borítókép: Jair Bolsonaro a Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfővel tartott választási televíziós vitán Rio de Janeiróban 2022. október 28-án (Fotó: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.