Meghalt az idős nő, akit az edinburghi hercegnő autókonvoja gázolt el

Meghalt egy nő az Egyesült Királyságban, miután elütötte az edinburghi hercegnő autókonvoja részeként közlekedő motoros rendőr.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 12:25
null
Britain's Sophie, Duchess of Edinburgh talks to guests during a Garden Party at Buckingham Palace in London on May 9, 2023, as part of the Coronation celebrations. King Charles III thanked the British people for "the greatest possible coronation gift" on Monday as three days of celebrations for the historic event drew to a close with a massive volunteering drive. (Photo by Jonathan Brady / POOL / AFP) Fotó: Jonathan Brady / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 81 éves brit nőt május 10-én érte a szerencsétlenség, akkor súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. Az essexi Birchangerből származó Helen Holland két héttel azután halt meg, hogy egy motoros rendőr elütötte. A nyomozók az esetet követően a sürgősségi szolgálattal együtt érkeztek a helyszínre, majd a nőt kórházba szállították. Az asszony ezt követően két hétig kritikus egészségügyi állapotban volt.

A Daily Mail brit napilapban megjelent cikk szerint Helen Holland korához képest mindig derűs volt, azt írják, hogy ismerősei gyönyörű, szerető, kedves és gondoskodó hölgynek ismerték.

Fia, Martin Holland az újságnak nyilatkozva elmondta: édesanyja azután halt meg, hogy több csonttörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett, miközben  egyébként biztonságosan közlekedett, hiszen amikor az eset megtörtént, egy jelzőlámpa melletti gyalogátkelőn próbált átmenni az úton.

A család szerint az idős asszony két hétig küzdött az életéért, de az agyában keletkező visszafordíthatatlan károsodás véget vetett a csatának – írja a BBC.

A baleset után a család már közölte, hogy a dédnagymama kómában van, a rendőrség pedig május 19-én megerősítette, hogy az állapota válságos. Holland asszony egyébként négy gyermeket, tíz unokát és hét dédunokát hagyott maga után. A közösség köztiszteletben álló és népszerű tagja volt – írja a Daily Mail.

A 81 éves brit nőt III. Károly király testvérének felesége, Sophie hercegnő konvojának motorosa ütötte el. A Buckingham-palota is reagált az esetre. Május 11-én kiadott közleményük szerint az edinburghi hercegnő hálás volt a segélyszolgálatok gyors reagálásáért, és figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Hozzátették, hogy a hercegnő szívből jövő gondolatai és imái a sérült hölgyhöz és családjához szólnak, és azt mondták, hogy további megjegyzések nem lennének helyénvalók, amíg a nyomozás folyamatban van.

A rendőrség tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatos vizsgálat még mindig tart.

Borítókép: Sophie edinburgh-i hercegnő (Fotó: by Jonathan Brady / POOL / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.