Támadás érte a francia elnök feleségének egyik rokonát egy tüntetésen

Brigitte Macron másodunokaöccse a fején, karján és lábán sérült meg, amikor a tüntetők megtámadták.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 18. 18:29
MACRON, Emmanuel; MACRON, Brigitte; III. KÁROLY
London, 2023. május 6. Emmanuel Macron francia államfõ és felesége, Brigitte Macron érkezik III. Károly brit király koronázására a londoni Westminster-apátságba 2023. május 6-án. MTI/AP/AFP pool/Ben Stansall Fotó: Ben Stansall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brigitte Macron másodunokaöccse, akit egy úgynevezett csörömpölős tüntetés résztvevői ismertek fel és támadtak meg Amiens-ben, a fején, karján és lábán sérült meg, és kórházba kellett szállítani megfigyelésre.

Emmanuel Macron francia elnök éppen hétfőn este adott a TF1 kereskedelmi televíziónak interjút, amelyben a vitatott reformjáról is szót ejtett, mondván, hogy a tüntetések ellenére az „ország halad előre”.

Ennek ellenére még mindig számosan tiltakoznak a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelése ellen a jelenlegi 62-ről 64 évre.

A megtámadott 30 éves férfi, Jean-Baptiste Trogneux az ismert csokoládégyártó Trogneux-dinasztiából származik, ahogy Brigitte Macron is, és az észak-franciaországi Amiens városában vezeti a Trogneux csokoládé egyik márkaboltját. 

A csokoládégyáros elleni támadással összefüggésben a rendőrség nyolc embert állított elő, akik kedd reggel még mindig hatósági őrizetben voltak.

A megtámadott férfi apja, Jean-Alexandre Trogneux a France Bleu Picardie regionális rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy fiát megverték. Mint mondta, mióta Macront megválasztották elnöknek, az emberek tévesen azt hiszik, hogy a Trogneux-cég az övé.

Nincs semmiféle pénzügyi kapcsolat a csokoládégyár és az elnöki pár között, ennek ellenére újra és újra pusztító gyűlölettel vagyunk kénytelenek szembesülni, több üzletünket is feldúlták már

− panaszolta Trogneux.

„Senkinek sincs joga arra, hogy másokat megtámadjon annak ürügyén, hogy egy politikus családjának tagja” − tette hozzá.

Borítókép: Emmanuel Macron francia államfő és felesége, Brigitte Macron érkezik III. Károly brit király koronázására a londoni Westminster-apátságba 2023. május 6-án (Fotó: MTI/AP/AFP pool/Ben Stansall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.