Wagner-vezér: Megkezdődött az ukrán ellentámadás

Aktív szakasza viszont csak a napokban kezdődik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 16:57
null
UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán ellentámadás már folyamatban van, állítja Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője.

Prigozsin a SkyNews brit hírportál szerint azt mondta, hogy úgy látja, a Kijev által indított, hónapok óta ígért ellentámadás már elkezdődött.

A zsoldoscsoport vezetője ezt azzal magyarázza, hogy harcosai a frontvonal mentén megnövekedett ukrán csapatmozgásokat és aktivitást tapasztalnak. A Telegramon közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy az ellentámadás „aktív szakasza” az elkövetkező napokban kezdődik.

Ez azután történt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban azt mondta, hogy Ukrajna hamarosan megindítja az Oroszország elleni offenzívát. Az ukrán elnök erről Finnországban beszélt, ahol az északi országok miniszterelnökeinek vendégeként tett állami látogatást. Zelenszkij elmondta, hogy többek között azért utazott Helsinkibe, mert Kijev a katonai szövetség teljes jogú tagjává akar válni.

Az ukrán elnök korábbi példákat idézett, amikor egyes harctéri sikereket követően részesült Ukrajna újfajta katonai eszközöket tartalmazó támogatásban.

Ezért biztos vagyok benne, hogy hamarosan repülőgépek is lesznek. Mert hamarosan támadást indítunk, és utána biztos vagyok benne, hogy kapunk repülőgépeket. Jobban örülnék, ha fordítva lenne, mert akkor könnyebb lenne nekünk, de ez van, ahogy van, és mi hálásak vagyunk mindenért

– mondta az ukrán elnök. „Szükségünk van rájuk. Tényleg szükségünk van rájuk” – idézte Zelenszkijt a Jerusalem Post izraeli napilap weboldala.

 

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője egy videófelvétel képernyőképén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.