Megint szerencsétlenkedett Joe Biden: a brit királynőt éltette + videó

A közösségi médiában azonnal megindultak a találgatások, mire gondolhatott az amerikai elnök.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 17:18
BIDEN, Joe; McCARTHY, Kevin
Washington, 2023. május 29. Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében, miután Kevin McCarthy-val, a Képviselõház elnökével véglegesítette az elõzõ napon megkötött egyezséget az Egyesült Államok államadósság-plafonjának megemelésérõl 2023. május 28-án este. A demokraták vezette Fehér Ház és a Képviselõházat vezetõ republikánusok között hetek óta tartó kiélezett tárgyalások tétje az államadósság-plafon megemelése volt, aminek hiányában az Egyesült Államok június elejétõl nem lenne képes törleszteni lejáró államadósságát. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta Fotó: Manuel Balce Ceneta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemmel láthatóan ismét nem tudta az amerikai elnök, hogy mi a helyzet. Joe Biden Connecticut államban tartott beszédet egy rendezvényen, amely a fegyvertartás szigorítását hivatott előmozdítani az Egyesült Államokban.

Beszédét végül egy meglepő fordulattal zárta, mégpedig úgy szólt: Isten óvja a királynőt.

A mondat az Egyesült Királyság himnuszának része, amely II. Erzsébet brit királynő halálával és azzal, hogy III. Károly örökölte meg a trónt, megváltozott, és ma már úgy éneklik, hogy Isten óvja a királyt.

Nem tudni tehát, hogy több mint kilenc hónappal a néhai királynő elhunytát követően mire gondolhatott Biden. A baklövés után mindenesetre a közösségi médiában is megindultak a találgatások, felemlegetve azt a tényt, hogy Connecticut egyike volt annak a 13 koronagyarmatnak, amely fellázadt a brit uralom ellen az amerikai függetlenségi háború során.

Joe Bidennek nyilvánvalóan elment az esze, és láthatóan alig tudja, mit mond, de ez egy feltűnően ironikus megjegyzés az elnöktől, tekintettel a Nagy-Britanniával szembeni gyűlöletére

 – idézte a Washington Times amerikai konzervatív napilap Nile Gardiner brit külpolitikai szakértőt. 

A Fehér Ház sajtófőnök-helyettese, Olivia Dalton ugyanakkor úgy reagált az újságíróknak az esetre, hogy az elnök a közönségében szólt oda valakihez a meglepő mondattal. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.