Nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszervezet létrehozása miatt emeltek vádat Andrew Tate ellen

Nemi erőszak, emberkereskedelem és nők kizsákmányolását célzó bűnszervezet létrehozása miatt emeltek vádat Andrew Tate brit–amerikai influenszer ellen Romániában – közölte a román ügyészség kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 20. 16:55
null
(FILES) British-US former professional kickboxer and controversial influencer Andrew Tate (R) and his brother Tristan Tate (L) walk out of the central arrest centre of Bucharest police after three months of pre-trial detention, in Bucharest, on late March 31, 2023. Online influencer Andrew Tate, his brother and two Romanian women were indicted in Romania on human trafficking and rape charges, prosecutors said on June 20, 2023, six months after they were detained. (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) jelezte: lezárta a nyomozást, és az ügy aktáját elküldte egy bukaresti bíróságnak, amelynek hatvan napja van annak kiértékelésére és az eljárás megindítására a Tate fivérek, Andrew és Tristan, valamint feltételezett bűntársaik, két román nő ellen.

A DIICOT emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszervezet működtetésével vádolja őket. Az ügyészség szerint a testvérpár szexuális tartalmú videók készítésére kényszerített fiatal lányokat, majd a felvételeket feltöltötték az internetre, amiből jelentős bevételük származott.

Jelenleg hét feltételezett női áldozatról tudni, akik közül egyeseket házassági ajánlattal és szerelmi vallomásokkal vezettek félre.

Az ügyészség nemrégiben kibővítette a négy ember elleni vádakat: azt állítja, hogy az emberkereskedelem és a nemi erőszak bűncselekményeit nemcsak egyszer, hanem folytatólagosan követték el. Emellett egy másik eljárásban pénzmosás, tanú befolyásolása, valamint gyermek- és felnőttkereskedelem gyanúja miatt nyomoznak ellenük.

A Tate testvéreket és bűntársaikat 2022. december 30-án tartóztatták le Bukarest Voluntari nevű külvárosában. A fivérek villájában fegyvereket és nagy összegű készpénzt találtak. Később tíz ingatlant és tizenöt luxusautót foglaltak le tőlük. Tate-ék egyik bűntársa korábban rendőrnő volt.

A Tate fivérek küzdősportot űztek, kick-box-versenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról. Andrew Tate 2017 óta Romániában él.

Borítókép: Andrew és Tristan Tate (Fotó: AFP/Daniel Mihailescu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.