időjárás 16°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel visszaél a hatalmával

Magyar Nemzet
2023.06.09. 07:55 2023.06.09. 14:41
Orbán Viktor: Brüsszel visszaél a hatalmával

„Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat.”

Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból

− írta Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor. 

A magyar miniszterelnök ezzel arra reagált, hogy az uniós tagországok belügyminiszterei többségi döntéssel tanácsi álláspontot fogadtak el az unió menekültügyi reformjáról csütörtökön. Ennek lényege, hogy aki nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti:

minden visszautasított migráns után büntetésként 22 ezer eurót kell fizetni.

 

Ez súlyosan érintheti Magyarországot is. – Bár Magyarország az európai döntések szerint nem frontország, ettől függetlenül hazánkra rótták a terhet, miszerint az összes határeljárás 28,3 százalékát a magyar hatóságoknak kell elvégeznie. Magyarország majdnem egyharmadát kell, hogy biztosítsa az összes európai uniós határeljárási kapacitásnak, ez amiatt alakult így ki, mert a magyar hatóságok pontosan nyilvántartják, hogy hány illegális migránst térítenek vissza – magyarázta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Felháborodottan reagált lapunknak Hollik István is. A Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta, a kormány vizsgálja a lehetséges lépéseket, semmilyen kötelező betelepítési kvótát magunkra nézve nem tartunk kötelezőnek.

Tiltakozni fogunk minden fórumon, nem fogjuk hagyni, hogy ezt az illetékes uniós tanácsülésen két perccel az ülés előtt kiosztott papírokkal átnyomják a döntéshozatali rendszeren

 – vetítette előre.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.