Putyin szerint a szankciók óta sem dőlt össze a világ, hasít a gazdaság, tele a polcok

Az orosz elnök szerint Oroszország készen áll a versenyre a Nyugattal.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 19:31
PUTYIN, Vlagyimir
Szentpétervár, 2023. június 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédének végén távozik a pódiumról a 26. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén 2023. június 16-án. MTI/AP/RIA Novosztyi/Alekszej Danyicsev Fotó: Alekszej Danyicsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége moszkvai plenáris fórumán hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az orosz gazdaság mindent meg tudjon termelni, amire szüksége van, és ne az importtól függjön. Az orosz államfő kiemelte, hogy a végéhez közeledik az egyes központok dominanciája. Putyin ugyanakkor leszögezte azt is, hogy az orosz cégek nem gyártanak rosszabb termékeket, mint a nyugatiak.

 A piac hatalmas és Oroszországnak sok partnere van − tette hozzá. Az új idő – mint mondta – már eljött, ebben élünk, az nem a távoli jövőben vár ránk.

Készen állunk a Nyugattal való versenyre. Termelőink bebizonyították, hogy képesek jobban teljesíteni, mint a nyugatiak, de segítségre van szükségük, hogy haladjanak

 – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Oroszország a Független Államok Közössége, a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a BRICS piacait is meghódítja.

Az orosz elnök hangsúlyozta azt is, hogy a külföldi márkák már évek óta kiszorítják az otthoniakat, de nem a jobb minőség, hanem szerinte az agresszív reklámozás és a Kereskedelmi Világszervezet szabályainak megsértése miatt. A szankciók miatt és a külföldi cégek Oroszországból való távozása után sem dőlt össze a világ – szögezte le.

Éppen ellenkezőleg, a külföldi cégek kivonulása óta az egész gazdaság halad előre

 – fejtette ki, és kijelentette, hogy a GDP idén májusban a tavalyi év azonos időszakához képest öt százalék feletti mértékben nőtt, míg a feldolgozóiparban 12,8 százalékos növekedést regisztráltak. Az oroszországi boltok polcai sem üresek, pedig sokan remélték, hogy így lesz – hangsúlyozta Putyin, aki feladatként határozta meg, hogy célzottan kell dolgozni a hazai márkáik marketingjén.

A mostani egyébként az ügynökség harmadik plenáris fóruma, melynek jelmondata: Erős ötletek egy új időre. A tanácskozáson a szakmai közvélemény legnagyobb támogatását élvező, a szuverenitás erősítését és Oroszország átfogó fejlesztését érintő elképzeléseket vitatják meg. Az első ilyen jellegű fórumot 2020-ban, míg a másodikat 2022-ben tartották meg.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédének végén távozik a pódiumról a 26. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén 2023. június 16-án. (Fotó: MTI/AP/RIA Novosztyi/Alekszej Danyicsev)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.