Soros György fia nagy befolyással bír az amerikai kormányzatra

A látogatási naplókból kiderült, hogy Alexander Soros számos alkalommal járt a Fehér Házban Biden beiktatása óta.

Gábor Márton
2023. 06. 01. 21:06
Alexander Soros és Joe Biden.
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház látogatási naplói szerint Alexander Soros nagy befolyással bír a Biden-kormányzatra, ugyanis több mint két év alatt az oligarcha gyermeke legalább 17 alkalommal látogatott el a Fehér Házba. Soros György fia legutóbbi látogatásai közé tartozik három találkozó február 8. és 10. között, derült ki a nyilvánosságra hozott feljegyzésekből. 

A látogatói naplók Jon Finert, a nemzetbiztonsági főtanácsadó-helyettest, Jordan Finkelsteint, az elnök asszisztensét és Anita Dunnt, Biden tanácsadóját és kabinetfőnökét, valamint Mariana Adame-ot, az elnöki tanácsadó egyik munkatársát sorolják fel azok között a személyek között, akik Alexander Sorost fogadták.

Az egyelőre nem világos, hogy pontosan kivel találkozhatott az ülések alkalmával, mivel a feljegyzésekben ugyan szerepelnek a Fehér Ház munkatársai, akik időpontot foglaltak, azonban azokról a személyekről nem készült pontos lista, akikkel a látogatók az épületen belül találkoznak.

A Soros családnak komoly befolyása lehet a Demokrata Pártban, köszönhetően annak, hogy hatalmas adományokkal támogatják a párt kampányait. 

A 2022-es félidős választások során Soros György állítólag 125 millió dollárral támogatta a demokratákat különböző szervezeteken és csoportokon keresztül. Alex Soros 2018 óta hatmillió dollárt adományozott különböző politikai célokra, többek között 700 ezer dollárt adott Joe Biden elnök egyik alapjának.

Soros György mindemellett az utóbbi években rengeteg pénzt fordított helyi ügyészek kampányának támogatására is. Ezeket az összegeket olyan szélsőbaloldali kerületi ügyészek megválasztására használta fel, akik támogatják a büntetőjogi reformokat és a Black Lives Matter mozgalmat. Ezeknek a Soros által támogatott ügyészeknek a felemelkedése egybeesett a gyilkosságok és a bűnözés tömeges növekedésével számos demokrata vezetésű városban, köztük sok olyan településen, ahol ezek az ügyészek radikális politikát vezettek be a rendfenntartás és a bebörtönzés terén.

Borítókép: Alexander Soros és Joe Biden. (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.