Zelenszkij retteg Orbán békepárti álláspontjától

Az ukrán vezetés egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy elutasítsa a magyarok békepárti álláspontját.

Gábor Márton
2023. 06. 02. 16:06
null
Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. március 10-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádiós interjújában Ukrajnával és a háborús helyzettel kapcsolatban azt mondta, 

minden épeszű ember tudja, hogy ha egy ország  támad, akkor háromszor akkora vesztesége lesz, mint annak, amelyik védekezik

A kormányfő szerint az egyetlen járható út, hogy meg kell győzni a feleket a háború mihamarabbi befejezéséről.

Orbán Viktor kijelentésére nem sokkal később reagált az ukrán elnök tanácsadója, aki ismét megtámadta a magyar békepárti álláspontot.

Mihajlo Podoljak egy Twitter-üzenetben reagált, amiben többek között azt állította, hogy Orbán Viktor megsértette az Európai Unió értékeit és a nemzetközi jogot.

Az elnök tanácsadójának bejegyzéséből kiderül az is, hogy Ukrajnának érdekében áll a háború folytatása. A háború folytatását a tanácsadó kötelező igazságnak nevezte. Podoljak szerint itt az ideje, hogy Magyarország felismerje, Ukrajna az ellentámadással vissza fogja szerezni a területeit és a népét. 

Nem ez volt az első eset, hogy az ukrán politikai vezetés a magyar kormány békepárti álláspontját támadta. Korábban az ukrán külügyi szóvivő foglalt állást a háború folytatása mellett. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.