időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Zelenszkij retteg Orbán békepárti álláspontjától

Gábor Márton
2023.06.02. 16:06 2023.06.02. 16:11
Zelenszkij retteg Orbán békepárti álláspontjától

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádiós interjújában Ukrajnával és a háborús helyzettel kapcsolatban azt mondta, 

minden épeszű ember tudja, hogy ha egy ország  támad, akkor háromszor akkora vesztesége lesz, mint annak, amelyik védekezik

A kormányfő szerint az egyetlen járható út, hogy meg kell győzni a feleket a háború mihamarabbi befejezéséről.

Orbán Viktor kijelentésére nem sokkal később reagált az ukrán elnök tanácsadója, aki ismét megtámadta a magyar békepárti álláspontot.

Mihajlo Podoljak egy Twitter-üzenetben reagált, amiben többek között azt állította, hogy Orbán Viktor megsértette az Európai Unió értékeit és a nemzetközi jogot.

Az elnök tanácsadójának bejegyzéséből kiderül az is, hogy Ukrajnának érdekében áll a háború folytatása. A háború folytatását a tanácsadó kötelező igazságnak nevezte. Podoljak szerint itt az ideje, hogy Magyarország felismerje, Ukrajna az ellentámadással vissza fogja szerezni a területeit és a népét. 

Nem ez volt az első eset, hogy az ukrán politikai vezetés a magyar kormány békepárti álláspontját támadta. Korábban az ukrán külügyi szóvivő foglalt állást a háború folytatása mellett. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Háború Ukrajnában

Robert C. Castel: A Nyugat benézte az ukrajnai háborút + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.