Elrepült a kék madár – új logója van a Twitternek

Elon Musk szerint a változtatás elkerülhetetlen volt és már rég meg kellett volna tenni.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

X − jelezte szűkszavúan az új logó elstartolását Twitter-bejegyzésében Elon Musk.

A közösségi oldalt még tavaly októberben megvásároló amerikai milliárdos a hétvégén jelentette be a változtatás tervét, akkori ígéretéhez hűen pedig hétfőtől már az új dizájn jelenik meg az oldalra látogatók előtt. Musk a Twitter főhadiszállásáról is közzétett egy képet, amelyre az új logót vetítették ki.

Elon Musk tavaly októberben 44 milliárd dollárért vásárolta fel a Twittert, és azóta számos változáson keresztülment a vállalat: egyebek mellett a vezetőséget is leváltotta, így került el pozíciójából Parag Agrawal vezérigazgató és Ned Segal pénzügyi igazgató. Július elején pedig már arról adott hírt a Reuters hírügynökség, Musk korlátozza, hogy hány bejegyzést olvashatnak a felhasználók. Az intézkedés célja, hogy „elrettentsen az extrém szintű adatgyűjtéstől és a rendszer manipulálásától”.

A vállalat azonban az elmúlt időszakban többször került címlapokra különböző botrányaival is. 

Legutóbb kedden írtak arról a nemzetközi hírportálok, hogy legalább ötszázmillió dollár végkielégítéssel tartozik a Twitter volt alkalmazottjainak. Chris Woodfield volt vezető mérnök azt mondta, a vállalat többször is ígéretet tett arra, kéthavi bért kifizetnek és emellett egyéb juttatásokban is részesülnek az elbocsátott alkalmazottak, ám sem ő, sem mások nem kapták meg az ígért pénzeket.

Muskot a felhasználók sem kímélik, sokak szerint a Twitter azóta lejtmenetben van, mióta a SpaceX űrtechnológiai vállalat vezetője átvette az irányítást. Bírálói szerint az új logó is ennek a mélyrepülésnek az újabb fejezete. Az üzletember szerint ugyanakkor a logócsere elkerülhetetlen volt és már rég meg kellett volna tenni.

Borítókép: A Twitter főhadiszállásán az új logó (Fotó: Twitter/Elon Musk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.