Giorgia Meloninak mondott köszönetet Orbán Balázs

Az olasz miniszterelnök határozottan állt ki hazánk és Lengyelország mellett a múlt heti uniós csúcstalálkozót követően.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 07. 04. 13:28
null
Orbán Viktor az Európai Tanács 2023. június 29-én kezdődő ülésén üdvözli Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt, a háttérben Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő – Fotó: Európai Tanács
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán számolt be arról, Giorgia Meloni olasz kormányfő határozottan állt ki hazánk és Lengyelország mellett a múlt heti uniós csúcstalálkozót követően.

Soha nem csalódom azokban, akik megvédik a nemzeti érdekeiket!

– idézte Orbán Balázs az olasz miniszterelnök közleményét.

Giorgia Meloni ugyanis azt mondta, teljes mértékben megérti a lengyel és a magyar álláspontot, aláhúzva, hogy kiváló a kapcsolata a két országgal. Hangsúlyozta, hogy a lengyelek és a magyarok azok, akik a legtöbb ukrán menekültet fogadták be, miközben a szükségesnél kevesebb hozzájárulást kaptak az EU-tól. Ennek ellenére – a június 8-i megállapodás szerint – minden egyes be nem fogadott migráns után húszezer eurót kellene fizetniük. Mindezt súlyosbítja, hogy befagyasztották a nemzeti helyreállítási tervükre elkülönített összegeket.

Köszönjük a kiállást, Giorgia Meloni! Grazie!

– mondott köszönetet Orbán Balázs az olasz miniszterelnöknek.

Borítókép: Orbán Viktor az Európai Tanács 2023. június 29-én kezdődő ülésén üdvözli Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt, a háttérben Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (Fotó: Európai Tanács)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.