Lemondott a Román Hírszerző Szolgálat vezetője

2015 óta töltötte be a posztját Eduard Hellvig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 03. 12:49
Eduard Hellvig
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatói tisztségéről Eduard Hellvig, aki 2015 óta állt a belföldi hírszerzés élén. 

Hellvig rövid sajtónyilatkozatban jelentette be a távozását, arra hivatkozva, hogy teljesültek a szolgálat átszervezésével, korszerűsítésével kapcsolatos célkitűzései, szerinte a nyolcéves mandátuma idején az SRI egy hatékony, a kommunista Securitate örökségével végleg szakító, regionálisan átszervezett, nemzetközi partnereivel kiválóan együttműködő szolgálattá alakult. 

Eduard Hellviget, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt alelnökét és európai parlamenti képviselőjét az akkor a PNL éléről frissen államfővé választott Klaus Johannis államfő javaslatára 2015 februárjában választotta meg az SRI igazgatójává a kétkamarás román parlament.

Borítókép forrása: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.