Peszkov: Hazugság, hogy mi romboltuk le az odesszai székesegyházat + videó

Orosz álláspont szerint az ukrán légvédelmi rendszer okozott súlyos károkat a templom épületében.

2023. 07. 24. 13:51
null
Odessza, 2023. július 23. A korábbi orosz légitámadásban megrongálódott ortodox katedrális belsõ tere a dél-ukrajnai Odesszában 2023. július 23-án. Oleg Kiper, a régió kormányzója egy civil haláláról és több mint tizennyolc sebesültrõl számolt be. MTI/EPA/Igor Tkacsenko Fotó: Igor Tkacsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reagált Oroszország az ukrajnai Odesszát ért támadásokra. Az ukrán híradások ugyanis arról szóltak vasárnap reggel, rakétaeső zúdult a városra, melynek következtében Odessza legnagyobb ortodox temploma, az 1809-ben felszentelt Krisztus színeváltozása székesegyház is súlyosan megsérült, a homlokzat egyik oldala teljesen megsemmisült. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azonban már azt mondta hétfőn,

hazugságok azok az állítások, melyek szerint az orosz hadsereg az odesszai székesegyházat támadta.

Hozzátette: az orosz fegyveres erők soha nem a szociális infrastruktúrát veszik célba, különösen figyelnek a templomokra és más hasonló létesítményekre.

Az orosz álláspont szerint az odesszai székesegyház az ukrán légvédelmi rendszer miatt szenvedett súlyos károkat.

Vasárnap egy halálos áldozatról számoltak be az ukránok, ez nem változott hétfőn sem, ám a sebesültek száma 19-ről 22-re emelkedett.

Borítókép: A korábbi orosz légitámadásban megrongálódott ortodox katedrális belső tere a dél-ukrajnai Odesszában 2023. július 23-án (Fotó: MTI/EPA/Igor Tkacsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.