Szeptember óta kerestek egy fronton elesett kárpátaljai katonát

Egyre több halálos áldozatot követel az ukrajnai háború, Kárpátalján hétfőn is temetnek hősi halált halt katonát.

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpátalja.ma2023. 07. 29. 10:24
null
Harkiv, 2022. augusztus 10. Ukrán katonák Zu-23-2-es ikercsövû légvédelmi gépágyúval lõnek orosz célpontra a kelet-ukrajnai Harkivi területen 2022. augusztus 10-én hajnalban. MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij Fotó: Vaszilij Zslobszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fronton halt meg Bilkei Sztepan. A cserlenői katona a háború első napjaiban lépett be az ukrán hadseregbe.

Tavaly szeptember 12-én hallottak róla utoljára, azóta eltűnt személyként tartották számon.

A Nagylucskai Kistérség tájékoztatása szerint a temetési szertartását hétfőn tartják Ungváron – írja a Kárpátalja.ma oldal.

Egyre több kárpátaljai katona haláláról számol be a sajtó, köztük magyar származásúak is életüket vesztették a fronton. A tavaly február 24-én kitört háborúban eddig csaknem harminc azonosított kárpátaljai magyar áldozatról lehet tudni. A valós számok ennél magasabbak lehetnek.

Becslések szerint az Ukrán Fegyveres Erők kötelékében mintegy négyszáz kárpátaljai magyar származású katona teljesíthet szolgálatot. Az áldozatok pontos számát Ukrajnában hadititokként kezelik. A hatóságok azt ígérik, hogy a háború után ismertetik majd az adatokat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.