Trumpot tartják Biden legesélyesebb kihívójának

A republikánusok közel fele Donald Trump volt elnököt tartja a legerősebb jelöltnek Joe Biden elnökkel szemben – derült ki a Monmouth University friss felméréséből.

2023. 07. 31. 9:51
TRUMP, Donald
Cedar Rapids, 2023. július 19. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengõ Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Cedar Rapidsben tartott kampánygyûlésén 2023. július 18-án. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes republikánus előválasztási mezőnyt tekintve a republikánus szavazók 45 százaléka Trumpot tekinti „egyértelműen” a legerősebb jelöltnek, aki legyőzheti Joe Biden jelenlegi elnököt a 2024-es elnökválasztáson. A választók 24 százaléka továbbá úgy nyilatkozott, hogy Trump „valószínűleg” a legerősebb jelölt a demokraták ellen.

A listán a második helyen Ron DeSantis floridai kormányzó áll, a republikánus szavazók körében 26 százalék mondja azt, hogy „egyértelműen” a legerősebb jelölt. 

Ugyanez a felmérés a republikánus mezőnyt is vizsgálta, és Trump 32 százalékos előnnyel vezet versenytársai előtt. A volt elnök 54 százalékot kapott a szavazóktól a közvélemény-kutatás során. DeSantis messze a második helyen végzett 22 százalékos támogatottsággal, őt követte Vivek Ramaswamy üzletember ötszázalékos támogatottsággal. Az összes többi jelölt háromszázalékos, vagy annál kisebb támogatottságot kapott. A felmérést az előtt és az után is végezték, hogy Trump bejelentette, hogy január 6-án vizsgálat célpontjává vált. A közvélemény-kutatók szerint Donald Trump támogatottsága egyre nő a republikánus szimpatizánsok körében, ahogy egyre inkább begyűrűzik az a fajta boszorkányüldözés, amellyel megpróbálják ellehetetleníteni az indulását.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Cedar Rapidsben tartott kampánygyűlésén 2023. július 18-án (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.