„Berlin, Drezda, Prága, Ljubljana és Párizs a miénk lesz” – hajmeresztő dolgok hangzottak el az orosz állami televízióban

A műsorrészletről Anton Gerascsenkó ukrán belügyminisztériumi tanácsadó osztott meg egy részletet a Twitteren.

Magyar Nemzet
2023. 08. 08. 7:07
BANKSY
Borodjanka, 2023. augusztus 2. Banksy brit graffitimûvésznek egy orosz támadásban megrongálódott lakóház falán láható alkotása elõtt fényképezkedik egy nõ az észak-ukrajnai Borodjankában 2023. augusztus 2-án. MTI/AP/Jae C. Hong Fotó: Jae C. Hong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vicceltem, amikor arról beszéltem, hogy Berlin, Drezda, Prága, Ljubljana és Párizs a miénk lesz – fogalmazott Nikolaj Vavilov orosz politikai elemző az állami televízió egyik műsorában. Hozzátette, Oroszország egyre inkább kezdi azt a szerepet betölteni a világban, amelyet az Orosz Birodalom töltött be. 

Oroszország a legnagyszerűbb állam Európában, óriási hatalom

− húzta alá Vavilov. A műsor részletét Anton Gerascsenkó ukrán belügyminisztériumi tanácsadó töltötte fel az X (korábban Twitter) közösségi oldalra.

Borítókép: Banksy brit graffitiművésznek egy orosz támadásban megrongálódott lakóház falán látható alkotása előtt fényképezkedik egy nő az észak-ukrajnai Borodjankában 2023. augusztus 2-án (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.