Fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján

Csaknem kétszáz, automata fegyverhez való lőszert értékesíthetett a gyanúsított.

Magyar Nemzet
2023. 08. 08. 9:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján – számolt be a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál a terület rendőrségének sajtószolgálatára hivatkozva. Mint írták, a gyanúsítottnál házkutatást tartottak, ahol dokumentálták, hogy csaknem kétszáz, automata fegyverhez való lőszert értékesített.

A gyanúsított lakóhelyén találtak továbbá puskákat, pisztolyokat, több mint 300 különböző kaliberű fegyverhez való töltényt, két gránátvetőt, két gránátot és ezek biztosítékait, valamint 750 gramm puskaport. Ezenkívül a fegyverek töltényeinek gyártásához szükséges alkatrészekre is bukkantak

– írja a Kárpátalja.ma. 

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, hét év szabadságvesztés fenyegeti. 

Az ukrajnai háború kirobbanását követően többek közt az óriási mennyiségű nyugati fegyverszállítmányok miatt az illegális fegyverkereskedelem virágkorát éli Ukrajnában, akárcsak a délszláv háborúk után a Balkánon. Már lapunk is beszámolt több olyan esetről, amikor a katonai segélyek nem értek célba, útközben elkeveredtek, feketén értékesítették őket. 

Láttuk ezt a balkáni régióban. A szervezett bűnözői csoportok megpróbálják kihasználni ezt a kaotikus helyzetet: a fegyverek elérhetőségét, sőt a katonaság által használt fegyvereket is

fogalmazott korábban az Interpol főtitkára. 

Borítókép: Az egyik lefoglalt kézi lőfegyver (Fotó: Kárpátaljai rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.