Machetéval vágták le az áldozat ujjait a szélsőséges balosok

Egyesek szerint az Antifa-csoport megvadult tagjai támadták meg a 28 éves férfit, a Bild napilap pedig ezt elhallgatja.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 20:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlenek egy machetével levágták egy férfi három ujját a németországi Chemnitzben. Az áldozat állítólag a rendőrség által ismert szélsőjobboldali szélsőséges volt – legalábbis ezt írja a Bild című német napilap.

A támadás egy parkban történt kedden délután. Négy maszkos férfi bukkant elő a semmiből, megverték, lefogták az áldozatot, ezután hidegvérrel levágták az ujjait, amiket még szerdán is kerestek a rendőrök – ahogy az elkövetőket is, amihez a lakosság segítségét kérték.

A német lap azt írja, hogy ismeretlen tettesek ellen nyomoz a rendőrség, az azonban mára nyílt titok lett, hogy az Antifa nevű radikális baloldali nézeteket valló csoport tagjai támadhatták meg a 28 éves férfit. Johannes Grunnert neves újságíró is a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy

a Bild talán szándékosan próbálja elhallgatni azt, hogy szélsőbaloldali vérengzésről van szó.

 

– Ismét Szászország, ahol a szélsőbaloldali Katja Meier az igazságügyi miniszter, és ahol olyan légkört teremtettek a radikálisok, amely ilyen brutális dolgokra bátorítja az elkövetőket – reagált Martin Reichardt, a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselője.

Egy másik hozzászóló pedig azt írta: 

Tudjuk, hogy a neonáci szó ma már bármit jelenthet. Mondjuk ki úgy, ahogy van: a baloldaliak már régóta kisajátították az erőszakot mint politikai eszközt.

– A baloldali pártok egy új vörös hadsereget tenyésztenek ki, amely szándékosan bántja vagy megöli a másként gondolkodókat – írta egy másik bejegyzésben egy férfi.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Dokumentation Linksextremismus)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.