A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nagy pofonba szaladt bele az Orbán Viktort folyamatosan támadó Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt újból hazánkat és Orbán Viktort támadta, ugyanakkor most is lyukra futott. A bukott belga politikus szerint azért csökken a magyar népesség, mert rengetegen vándorolnak ki Magyarországról. A hivatalos adatok szerint ugyanakkor már hetedik évben zsinórban többen költöznek haza, mint ahányan kivándorolnak, a lakosságszámhoz viszonyítva pedig hazánkból vándorolnak ki a legkevesebben Kelet-Európában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 11:31
VERHOFSTADT, Guy
Interlaken, 2017. január 10. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetõje, korábbi belga kormányfõ a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetõi konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. Verhofstadt az elõzõ héten jelentette be, hogy indul az EP elnöki tisztségéért az uniós testület január 17-i elnökválasztásán. (MTI/EPA/Alessandro Della Valle) Fotó: ALESSANDRO DELLA VALLE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar népesség csökkenése annak köszönhető, hogy főként a fiatalok elhagyják gyönyörű hazájukat. Köszönhető mindez az autokrata Orbán Viktor rossz kormányzásának – válaszolt a tőle megszokott stílusban Guy Verhofstadt Elon Musk X-bejegyzésére. Musk Tucker Carlson tegnap hajnalban megjelent, a magyar kormányfővel készített interjújára reagálva írta a következőket: „Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját”. Az amerikai milliárdos kommentjére egyébként Novák Katalin is reagált, aki meghívta Muskot a hamarosan Budapesten megrendezésre kerülő Demográfiai Csúcstalálkozóra. 

Az már talán senkinek sem meglepő, hogy Verhofstadtnak Magyarországról – s gyakran más, hazánkhoz szinte semennyire nem kötődő dolgokról, eseményekről – Orbán Viktor jut eszébe elsőként. Ahogyan azon sem csodálkozik senki, hogy Verhofstadt megjegyzései mindig támadók, rosszmájúak, ha Magyarországról és a magyar kormányfőről van szó. 

Most azonban lyukra futott az európai politikától nemrégiben visszavonuló belga: ahogyan azt a Világgazdaság korábban megírta, az idei a hetedik éve zsinórban, hogy többen költöznek haza Magyarországra, mint ahányan elhagyják az országot. 

A Központi Statisztikai Hivatal adatait vizsgálva az is kiderül, hogy a lakosságszámhoz viszonyítva hazánkból vándorolnak ki a legkevesebben Kelet-Európában. Mi több, Nyugat-Európából, leginkább Németországból ezrével költöznek Magyarországra, néhány év leforgása alatt negyedével nőtt a Magyarországon élő német nyugdíjasok száma.

 

Korrupt és álszent

Guy Verhofstadt múltja ugyanakkor korántsem feddhetetlen, annak ellenére, hogy a magyar kormányt rendszeresen jogállamellenesnek, korruptnak és oroszbarátnak állítja be. Ez utóbbi különösen érdekes, tekintve, hogy a belga politikus 2010-től egymás után kétszer is pozíciót kapott az Exmar hajózási vállalat igazgatótanácsában, egyes hírek szerint évi hatvanezer euróért – derítette ki a V4NA hírügynökség. Ez a cég szállítmányozással foglalkozik, és az egyik fő profilja az LNG, vagyis a cseppfolyósított gáz tengeri szállítása. Az Exmar egyébként arról is híres, hogy egy offshore cégen keresztül igyekezett kibújni az adófizetési kötelezettségei alól. 

A gázszállítások következtében tehát Verhofstadt közvetetten ugyan, de milliókkal járult hozzá az orosz bevételek növeléséhez.

Mindez csak a jéghegy csúcsa. Verhofstadt a szankciós politika egyik legfőbb európai szószólója az ukrajnai háború kezdete óta, nem törődve azzal, hogy a büntetőintézkedések sokkal rosszabbul érintik az európai lakosságot, mint magát Oroszországot. Az ugyanakkor nem meglepő, hogy a belga politikus nem törődik a szankciók negatív hatásaival, hiszen egy dúsgazdag emberről van szó. A Transparency International nevű szervezet kutatása nyomán a Le Soir nevű lap már 2018-ban arról számolt be, hogy a belga politikus a 13 ezer eurós havi fizetésén felül akár közel másfél millió eurót (vagyis több mint 500 millió forintra rúgó összeget) is bezsebelhetett az eggyel korábbi európai parlamenti ciklusban.

Bár az EP-képviselőknek nem tilos ilyen mellékes jövedelmekre szert tenniük – amennyiben ezeket nem titkolják a hatóságok elől –, a Brussels Times belga hírportál szerint Verhofstadt feltűnően sok pénzt keresett ilyen módon – írtuk meg korábban.

A liberális politikus egyébként Gent belvárosában egy XVII. században épült, gyönyörűen felújított, folyóparti műemlék épületben él Belgiumban. A V4NA nemzetközi hírügynökség tavaly számolt be arról, hogy Verhofstadt hogyan „spórolt”, amikor saját házát újíttatta fel. Mint kiderült, a liberális politikus úgy felezte meg a költségeit, hogy több százezer euró közpénzt kapott a háza felújítására. 

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.