időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Újrarajzolt orosz térkép terjed az interneten: hazánkat is az orosz birodalom részeként ábrázolják

Magyar Nemzet
2023.08.16. 10:18 2023.08.16. 10:21
Újrarajzolt orosz térkép terjed az interneten: hazánkat is az orosz birodalom részeként ábrázolják

Az oroszországi Tambov városában egy olyan új orosz birodalom térképe látható egy hatalmas hirdetőtáblán, amely magába foglalja egész Közép-, és Kelet-Európát, egy újra felosztott Németországot, Finnországot, Közép-Ázsiát, Mongóliát és Alaszkát is – áll az X platformon megosztott bejegyzésben. 

Az óriási birodalom térképe alatt pedig az a felirat szerepel, hogy

Megtanítunk szeretni a szülőföldedet!

A molinót a 266. kiképzőközpontnál helyezték ki, itt traktorvezetőket, targoncásokat és kamionosokat oktatnak – tájékoztat a bejegyzést megosztó X-felhasználó.

A képen a Szovjetunió, a Varsói Szerződés további országai, a volt Jugoszlávia, Görögország, Finnország, Mongólia és Alaszka is az egységes Oroszország részét képezik.

A térkép egy furcsa egyvelege a Szovjetuniónak és az egykori Orosz Birodalomnak, amelynek 1867-ig Alaszka is a része volt. Ám a hirdetőfelületen látható ábrázolás túlmutat a történelmen, hiszen sem Görögország, sem pedig az egykori Jugoszlávia nem tartozott soha az orosz hatalom alá.

A bejegyzést megosztó felhasználó arra is rávilágít, hogy az orosz hazafiak egyre inkább az ősi térképekhez fordulnak. Májusban például az orosz alkotmánybíróság vezetője adott Vlagyimir Putyinnak egy régi térképet, ami azt bizonyította, hogy nincs is Ukrajna. 

Borítókép: A 266. kiképzőközpont előtti molinó. (Fotó: X)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.