Zelenszkij szerint ekkor hátrálna ki a Nyugat Kijev mögül

Az ukrán elnök úgy véli, a nemzetközi partnerek minden győzelemnek és kudarcnak egyaránt részesei.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 6:41
ZELENSZKIJ, Volodimir
Szoledar, 2023. augusztus 14. Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl a frontvonalon harcoló egységek fõhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Szoledarban 2023. augusztus 14-én. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata Fotó: Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy gondolom, ez nagy kockázatot rejt, biztosan magunkra maradnánk” – fogalmazott Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi interjúban. Az ukrán elnök szerint a nyugati szövetségesek kihátrálnának Kijev mögül, amennyiben az ukrán haderő benyomulna Oroszországba, orosz területeken harcolna – derül ki a CNN által szemlézett interjúból.

Nemzetközi partnereink részesei minden győzelmünknek, kudarcunknak, az ellentámadás sikerességének vagy fennakadásának

− folytatta Zelenszkij. Az ukrán elnök továbbá elmondta, szerinte lehetséges, hogy politikai eszközökkel érjék el a Krím félsziget demilitarizálását. 

Mint arról lapunk többször is beszámolt, az elmúlt hetekben egyre gyakoribbakká váltak a orosz területek és az Oroszország által 2014-ben annektált félsziget elleni ukrán támadások rakéta- és dróntámadások. Legutóbb szombaton vették célba a pilóta nélküli légi harcjárművek az orosz fővárost, ami miatt több moszkvai repteret is le kellett zárni.

Ezt megelőzően pedig augusztus 24-én, az ukrán függetlenség napján Kijev partra szállást hajtott végre a Krím félszigeten. 

„Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve különleges műveletet hajtott végre, a kitűzött célok megvalósultak, a legénységből senki sem sérült meg. A különleges hadművelet folytatódik, nem árulunk el minden részletet, az ellenség veszteségeket szenvedett személyi állományában és eszközeiben egyaránt” – fogalmazott Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

Borítókép: Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről a frontvonalon harcoló egységek főhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.