Alig bírja el a migráció újabb hullámát a texasi város + videók

A főleg venezuelaiakból álló migránsok megrohamozták a határt, egyre nehezebben tudják kezelni a helyzetet.

2023. 09. 24. 8:26
null
Ciudad Juarez, 2023. július 26. Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvõ Ciudad Juareznél 2023. július 25-én. MTI/EPA-EFE/Luis Torres Fotó: Luis Torres
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy a migrációs hullám enyhült az Egyesült Államok és Mexikó között, ám az elmúlt tíz napban újra felerősödött, amit a határmenti El Paso egyre nehezebben tud kezelni

Törésponthoz érkeztünk

 − mondta a város polgármestere, Oscar Leeser. Naponta több mint kétezer menedékkérővel kellene foglalkozni, de ennyi erőforrásunk nincs, a menedékhelyek megteltek − tette hozzá.

A főleg venezuelai migránsok buszokon és tehervonatokon utaznak be a San Diego melletti amerikai határvárosokba, és onnan El Pasóba vagy Eagle Pass városába. 

Még hat héttel ezelőtt naponta körülbelül 350–400 ember lépett át El Pasóba, de az elmúlt napokban több mint kétezren érkeztek. Az utóbbi tíz napban a város az Egyesült Államok határőrségével együttműködve 6500 embernek nyújtott menedéket – mondta Leeser. 

Az érkezők körülbelül kétharmada egyedülálló férfi, 32 százalékuk érkezik családként, és csak két százalékuk kísérő nélküli gyermek. 

Leeser szerint az USA bevándorlási rendszere kudarcot vallott, teljes a fejetlenség, sok migránst a városból nem is oda szállítanak, ahova kéne és nem is elég gyorsan.

Borítókép: Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvő Ciudad Juareznél 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Luis Torres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.