időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Minden illegális bevándorlót deportálna Donald Trump

Gábor Márton
2023.09.21. 17:31 2023.09.21. 18:01
Minden illegális bevándorlót deportálna Donald Trump

Donald Trump a határ védelméről és az országba irányuló illegális bevándorlás megállításáról tartott beszédet.

A kampány egyik legfontosabb témája a déli határon zajló nemzetpusztító katasztrófa megszüntetése. Az én vezetésem alatt az Egyesült Államok történelmének legbiztonságosabb határellenőrzését hoztuk létre. Most pedig a világtörténelem legrosszabb határpolitikáját láthatjuk

– fogalmazott a korábbi elnök. Trump inváziónak minősítette a jelenlegi bevándorlási válságot. Elmondta, hogy jelenleg ő az egyetlen jelölt az elnöki székért folyó versenyben, aki már az első napon „hidegre fogja tenni a dolgot”.

Beiktatásom után azonnal megszüntetem a Biden-kormányzat minden »nyitott határok« politikáját

– folytatja Trump, majd hozzátette, Eisenhower modelljét követve végrehajtják az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét.

A Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért által kiadott júniusi elemzés becslése szerint az Egyesült Államokban az illegális bevándorlók száma csaknem 17 millióra nőtt, 2,3 millióval több illegális bevándorlóval több él az Egyesült Államokban, amióta Biden 2021 januárjában hivatalba lépett, és 1,3 millióval több illegális bevándorló, mint tavaly ugyanekkor.

Az elemzés becslése szerint a kumulatív nettó költség legalább évi 163 milliárd dollárra rúg, azaz ennyibe került az adófizetőknek Joe Biden bevándorláspolitikája. 

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik, mielőtt elutazik a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtérről 2023. augusztus 24-én (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.