időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Tovább folytatódik a Carlson–Putyin-ügy

Magyar Nemzet
2023.09.26. 14:10 2023.09.26. 14:18
Tovább folytatódik a Carlson–Putyin-ügy

Fogalmam sincs, miről beszél – fogalmazott Matthew Miller a minap egy sajtótájékoztatón. Az amerikai külügyi szóvivőt arról kérdezték, hogy a Fehér Ház valóban megakadályozta-e Tucker Carlson jobboldali véleményvezért és műsorvezetőt abban, hogy Vlagyimir Putyinnal interjút készítsen.

Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, de az amerikai kormány megállított ebben. Senki sem védett meg, senki sem mondta azt, hogy: lehet, hogy nem kedvelem ezt a fickót, de mégis csak joga van interjút készíteni bárkivel, és nekünk is jogunk van meghallgatni azt, amit Putyin mondana – magyarázta korábban a svájci Weltwoche lapnak Carlson. A korábban a Fox News amerikai hírcsatornánál dolgozó, most pedig az X (korábban Twitter) közösségi média oldalon saját interjúsorozatot indító Carlson szerint Putyin szavait tilos bemutatni a nyugati véleménybuborékban. 

Kijelentésére azóta reagált a Kreml is. 

Most az amerikai állampolgárokat russzofób propagandával sújtják, de egyszer eljön a pillanat, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút ad a nyugati közönségnek

– idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Az interjúkérés tényét Margarita Szimonjan, a Russia Today főszerkesztője is megerősítette az orosz állami televízió egyik adásában. 

Tucker nagyszerű munkát végez. Egyébként tényleg interjút kér Vlagyimir Putyintól! Jó lenne, ha ezt az üzenetet valaki meghallgatná és eljuttatná az elnökhöz

fogalmazott

 

Tucker új műsorát Oroszországban is sugározzák

A BBC brit közszolgálati médium pénteken számolt be róla, hogy Carlson az orosz televíziók képernyőjén, a Rosszija 24 hírcsatornán is fel fog bukkani. A hónap elején már az első előzetest is bemutatták.

Az egyelőre nem világos, hogy mikor fog elstartolni a sugárzás, ahogyan az sem, hogy egy különálló műsorrol van-e szó, vagy Carlson X-en futó sorozatát fordítják le orosz nyelvre. 

Borítókép: Tucker Carlson (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.