Videón a pillanat, amikor Putyin átadta az indítókulcsot

Mutatjuk, ki felel a kilövésért.

2023. 09. 13. 12:02
PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyivosztok, 2023. szeptember 12. Vlagyimir Putyin orosz elnök pódiumbeszélgetésen vesz részt a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum második napján, 2023. szeptember 12-én. MTI/AP/Roszkongressz Alapítvány/Vjacseszlav Viktorov Fotó: Vjacseszlav Viktorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Vosztocsnij űrrepülőtéren találkozott Maria Andrejevával, egy kilencedikes rosztovi diáklánnyal, és meghívta Bajkonurba, hogy megnézze a Szojuz MS–24 űrhajó indítását – amelyről a Magyar Nemzet egyik kollégája a helyszínen tudósít.  A 15 éves lánynak maga az orosz államfő adta át az indítókulcsot. Az orosz elnök sajtószolgálatának közlése szerint az űrhajó felbocsátására szeptember 15-én kerül sor.

A lány egyébként részt vett azon a beszélgetésen is, amelyet Vlagyimir Putyin tartott szeptember elsején a legkiválóbb diákoknak. Ekkor mesélt az elnöknek a műholdépítés iránti szenvedélyéről.

Lehetetlen legyőzni egy ilyen nemzetet ilyen hozzáállással. Legyőzhetetlenek voltunk, és ugyanilyenek vagyunk most is

jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a diákoknak a tudás napja alkalmából, utalva a második világháborús eseményekre. Az orosz államfő azt is bejelentette, hogy új családi versenyt rendeznek, amely hozzájárul a hagyományos értékek fejlesztéséhez. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök pódiumbeszélgetésen vesz részt a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum második napján, 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/AP/Roszkongressz Alapítvány/Vjacseszlav Viktorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.