Orbán Viktor az Európai Tanács elnöke elé tárta a magyar álláspontot

A magyar miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folyatott a spanyolországi Granadában Charles Michellel.

Forrás: MTI2023. 10. 05. 11:51
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a spanyolországi Granadában Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével folytatott kétoldalú tárgyalást csütörtök délelőtt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A találkozón a két napos európai csúcstalálkozó témáit tekintették át.

Orbán Viktor megismételte a magyar álláspontot a hazánknak járó uniós források, a kontinens határain egyre súlyosbodó migrációs vészhelyzet, Európa gazdasági, versenyképességi visszaesése és az uniós költségvetés ügyében is 

– közölte Havasi Bertalan.

A magyar miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján vesz részt Granadában. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására.

Havasi Bertalan korábbi tájékoztatása szerint pénteken – ugyancsak Granadában – az Európai Tanács informális csúcstalálkozóján is jelen lesz Orbán Viktor, a 26 másik uniós tagország állam-, illetve kormányfőjével együtt.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (balra) és Orbán Viktor kormányfő kezet fog a spanyolországi Granadában 2023. október 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.