Zsidó diákokat kellett elzárni a feldühödött tüntetők elől + videó

Egy New York-i egyetemen történt az eset.

2023. 10. 26. 18:39
Szarajevó, 2023. október 22. Palesztin zászlót tart egy férfi az Izrael elleni, és Palesztinát támogató tüntetésen Szarajevóban 2023. október 22-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadmûvelet eddig közel 3800 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma meghaladja a 12 ezret. MTI/AP/Armin Durgut Fotó: Armin Durgut
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsidó diákokat kellett elzárni palesztinpárti tüntetők elől egy New York-i egyetemen. A zsidó hallgatók a tanintézmény könyvtárában tanultak, amikor a tüntetők egy csoportja rájuk tört. Az esetről készült videó felkerült az internetre.

A hallgatókat a könyvtárban csak úgy tudták megvédeni a biztonsági szolgálat emberei, hogy bezárták őket, amíg kiérkeztek a rendőrök. A rendfenntartók csak 40 perc múlva tudtak beavatkozni, addig nem mertek, nehogy eszkalálódjon a probléma. A hallgatókat végül a vészkijáraton kellett kimenekíteni.

Vickie Paladino tanácsos gúnyosan azt írta az X közösségi oldalán:  „Semmi nagy dolog nem történt, csak pár zsidó hallgatót el kellett barikádozni, miközben a tömeg rájuk akart törni. Mindez egy jó nevű egyetemen, 2023-ban. Progresszív városunkban jól mennek a dolgok…”

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Armin Durgut)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.