Bemutatták az új orosz utasszállítót – jövőre már repülhetnek is + videó

Videón mutatták meg, miben különbözik az SJ 100 a korábbi SSJ 100-as modelltől.

Forrás: Ria Novosztyi2023. 11. 13. 17:37
Sukhoi Superjet 100
fotó: Wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szankciók annyira jól sikerültek, hogy Oroszország a sikeren felbuzdulva importpótló-programján egy saját személyszállító repülőgép gyártását kezdi meg, jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. A Rosztech cég emlékeztetett arra, hogy a program lényegében egy új repülőgép építéséről szól, importot helyettesítő formában, ahol minden rendszer és alkatrész orosz gyártmányú lesz. Ugyanakkor a repülőgépiparban példátlanul kevés idő állt rendelkezésre.

A világ gyakorlatából vett példák azt mutatják, hogy egy polgári utasszállító repülőgép hajtóművének megalkotása önmagában 10-15 évet vesz igénybe, mi kétszer olyan gyorsan haladunk. Az importot kiváltó SJ-100-as összes rendszerének és egységének tesztelési programja már folyamatban van

– közölte a holding a hírügynökséggel. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a rövidebb határidők ellenére a megbízhatóság és a biztonság továbbra is elsődlegességet élvez. 

Jurij Szljusar, a Rosztech-hez tartozó United Aircraft Corporation (UAC) vezetője elmondta, hogy az orosz PD-8-as hajtóművel felszerelt SJ-100-as repülőgép repülési tesztjei jövőre kezdődnek, a teszteket korábban decemberre tervezték.

Ugyanakkor  jövőre a tervek szerint megkezdődik ezen repülőgépek nagyszabású szállítása az orosz légitársaságoknak. „Jelenleg már 22 repülőgép van különböző készültségi fokon” – közölte az állami vállalat vezetője a Ria Novosztyival.

Borítókép: Szuhoj Superjet 100 (Forrás: Wikipedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.