Elon Musk melegebb éghajlatra küldte a hirdetőket + videó

A milliárdos szerint nem lehet pénzzel vagy reklámfelülettel zsarolni.

2023. 11. 30. 20:37
MUSK, Elon; SUNAK, Rishi
London, 2023. november 3. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt. MTI/EPA pool/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk melegebb éghajlatra küldte azokat a hirdetőket, akik kihátráltak az X mögül a dél-afrikai–amerikai milliárdost övező antiszemita botrány miatt – számolt be róla a Reuters hírügynökség. Musk egy interjúban beszélt az esetről, nemes egyszerűséggel pedig azt tanácsolta az említett vállalatoknak, hogy „menjenek a p…csába”.

Valaki hirdetésekkel, pénzzel akar zsarolni? Menjen a p…csába!

– fakadt ki a milliárdos. Kijelentését követően megfagyott a levegő, majd mikor újra, határozottabban megismételte, mind a közönség, mind a műsorvezető magához tért, folytatódott a beszélgetés. 

Elon Musk még november közepén osztott meg helyeslően egy bejegyzést az X-en, melyben a következő állt: „A zsidó közösségek pontosan ugyanazt a gyűlöletet mutatják a fehérekkel szemben, amiről állítólag azt akarják, hogy az emberek ne használják ellenük”.

Kimondtad az igazságot

– válaszolta a felhasználónak a milliárdos. Egy másik hozzászólásában hozzátette: „Mélységesen sértőnek tartom az ADL (Rágalmazásellenes Liga – a szerk.) üzeneteit és minden más, olyan csoportot, amely fehérellenes rasszizmust, ázsiai ellenes rasszizmust vagy bármilyen rasszizmust erőltet”.

A történethez hozzátartozik, hogy ezt megelőzően nem sokkal Musk azzal fenyegette az ADL-t, hogy beperli, amiért hamisan antiszemitizmussal vádolja az X közösségi oldalt. A milliárdos szerint nagyrészt az ADL-nek köszönhető, hogy rengeteg nagyvállalat kihátrált a platform mögül. Többek közt a Disney, a Lionsgate és a Paramount Global is bejelentette, hogy ideiglenesen felhagynak a reklámozással a felületen. 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.