Kázmér 2024. március 4.
logo

Elon Musk melegebb éghajlatra küldte a hirdetőket + videó

Magyar Nemzet
2023.11.30. 20:37
Elon Musk melegebb éghajlatra küldte a hirdetőket + videó

Elon Musk melegebb éghajlatra küldte azokat a hirdetőket, akik kihátráltak az X mögül a dél-afrikai–amerikai milliárdost övező antiszemita botrány miatt – számolt be róla a Reuters hírügynökség. Musk egy interjúban beszélt az esetről, nemes egyszerűséggel pedig azt tanácsolta az említett vállalatoknak, hogy „menjenek a p…csába”.

Valaki hirdetésekkel, pénzzel akar zsarolni? Menjen a p…csába!

– fakadt ki a milliárdos. Kijelentését követően megfagyott a levegő, majd mikor újra, határozottabban megismételte, mind a közönség, mind a műsorvezető magához tért, folytatódott a beszélgetés. 

Elon Musk még november közepén osztott meg helyeslően egy bejegyzést az X-en, melyben a következő állt: „A zsidó közösségek pontosan ugyanazt a gyűlöletet mutatják a fehérekkel szemben, amiről állítólag azt akarják, hogy az emberek ne használják ellenük”.

Kimondtad az igazságot

– válaszolta a felhasználónak a milliárdos. Egy másik hozzászólásában hozzátette: „Mélységesen sértőnek tartom az ADL (Rágalmazásellenes Liga – a szerk.) üzeneteit és minden más, olyan csoportot, amely fehérellenes rasszizmust, ázsiai ellenes rasszizmust vagy bármilyen rasszizmust erőltet”.

A történethez hozzátartozik, hogy ezt megelőzően nem sokkal Musk azzal fenyegette az ADL-t, hogy beperli, amiért hamisan antiszemitizmussal vádolja az X közösségi oldalt. A milliárdos szerint nagyrészt az ADL-nek köszönhető, hogy rengeteg nagyvállalat kihátrált a platform mögül. Többek közt a Disney, a Lionsgate és a Paramount Global is bejelentette, hogy ideiglenesen felhagynak a reklámozással a felületen. 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.