„Ha az arab országok se fogadják be őket, mi miért veszélyeztessük a biztonságunkat?”

Nigel Farage brit politikus terjedelmes és megosztó interjú adott Tucker Carlsonnak a közel-keleti konfliktusról.

2023. 11. 01. 17:09
FARAGE, Nigel
Manchester, 2023. október 2. Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) korábbi vezetõje (b) a kormányzó brit Konzervatív Párt éves kongresszusán a Manchester Central rendezvényközpontban 2023. október 2-án. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brexit-vezér Nigel Farage a Tucker Carlsonnak az X-en (korábban Twitter) adott interjújában a palesztin menekültek befogadása ellen érvelt, arra figyelmeztetve, hogy nagy részük szimpatizálna a Hamász terroristáival, és ezért veszélyt jelentene az Egyesült Királyság nemzetbiztonságára.

 

Nigel Farage – aki óvatosságra intett a növekvő terrorizmus tükrében – a növekvő baloldali nyomásra reflektált, miszerint az Egyesült Királyságnak a Gázai övezetből kéne menekülteket befogadni. A beszélgetésben azt mondta, hogy 

bár a múltban volt példa a menekültek sikeres integrációjára, és a brit etikát a keresztény jótékonyság határozza meg, minden kormány elsődleges kötelessége saját országának integritása, és elsősorban az állampolgárok biztonsága.

A Brexit-vezér úgy érvelt, hogy a közel-keleti regionális arab hatalmaknak kellene a palesztinok befogadására kötelezniük magukat. Szerinte Nagy-Britannia az elmúlt években több százezer menekültet fogadott be többek között Afganisztánból, Hongkongból, Szíriából és Ukrajnából, így elsősorban most nem a britek kötelességei vannak napirenden.

Ha az arab országok se fogadják be őket, mi miért veszélyeztessük a biztonságunkat?

Farage szerint azért csak Európában tombol a bűntudat kultúrája, mert a nyugati keresztény nemzetek hagyták, hogy a marxizmus vírusa eluralkodjon rajtuk. Önkritikát gyakorolva a marxizmus terjedését nem a woke-baloldal sikerének könyvelte el, hanem szerinte arról van szó, hogy a konzervatívoknak nem volt bátorságuk szembeszállni ezzel a jelenséggel.

Borítókép: Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) korábbi vezetője (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.