Háború dúl Zelenszkij és a hadsereg között

Nem csak a frontvonalakon dúlnak a harcok Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij és a hadsereg vezetői között is háború dúl – derült ki Olekszij Aresztovics volt ukrán elnöki tanácsadó őszinte vallomásából. Aresztovics szerint Zelenszkij politikája nem hatékony, melynek fő oka az ellentámadás sikertelensége.

2023. 11. 14. 19:50
ZELENSZKIJ, Volodimir
Donyeck, 2023. szeptember 5. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) katonákkal beszél a Donyeck megyei látogatása során 2023. szeptember 4-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán elnök hivatalának volt tanácsadója, Olekszij Aresztovics elárulta, hogy konfliktus van Volodimir Zelenszkij államfő és a hadsereg között.

Az elnök beszéde egyre érzelmesebb az őt ért kritikák miatt. Politikája nem hatékony, ennek pedig a fő oka a sikertelen ellentámadás. A nyugati segélyekkel visszaélnek. Nem rendelkezik megfelelő kompetenciákkal, és elérték a teljesítőképességük határát

– jegyezte meg Aresztovics, aki egyetértett az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij véleményével, miszerint az ukrajnai konfliktus zsákutcába jutott.

Most azzal a helyzettel állunk szemben, hogy a főparancsnok kijelent valamit a háborúról és a győzelem kilátásairól, az elnök pedig egészen mást mond. Ez abnormális helyzet

– vélekedik Aresztovics, aki szerint Zelenszkij vagy túl önközpontú, vagy túl ukráncentrikus.

Bizalomra van szükségünk, nem elnyomásra. Az alapképzésnek ukrán nyelvűnek kell lennie. De ha spanyolul, oroszul vagy bolgárul akarunk kiadni egy könyvet, akkor ennek is helyet kell adni a hazánkban. Mert a következő lépés az egyház teljesen ostoba módon történő elnyomása lesz

– jegyezte meg Aresztovics. 

Az Ukrajnát elhagyó Aresztovics korábban bejelentette, hogy indul az államfői posztért. Elkezdte aktívan kritizálni Zelenszkij és közvetlen környezetének cselekedeteit. Aresztovics különösen az állami és katonai irányítás terén elkövetett stratégiai hibákkal vádolta az ország vezetését. Az elnökjelölt november 1-jén tette közzé programját, amelynek egyik pontja szerint Ukrajnát csatlakoztatná a NATO-hoz azzal a feltétellel, hogy nem foglalja vissza a mostanáig elvesztett területeket.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonákkal beszél a Donyeck megyei látogatása során (Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.