„Hogyan legyek drag queen?”

A legújabb drag queen mesekönyv mellett már olyan, gyerekeknek szóló kiadványok is készülnek, amelyek segítik a kicsiket, hogy feldolgozzák a bandabűnözés miatt kialakult traumáikat.

Forrás: V4NA2023. 11. 07. 12:52
null
Peppe Pig, a drag queen representing Guatemala, prepares backstage before performing in the Mix Imperial Central American Tropical Drag Royale 2023 pageant in Managua on July 14, 2023. Marvin Reyes carefully applies make-up and prepares his shaved head for the wigs he will wear when he will transform into Akeira Davenport, a Nicaraguan drag queen who challenges sexual discrimination. "Akeira, I do it for passion, for fun, without the need to make money. That's the difference between Akeyra and Marvin," says Marvin in his house before competing in and winning the Mix Imperial Central American Tropical Drag Royale 2023 drag queen contest in Managua. (Photo by OSWALDO RIVAS / AFP) Fotó: OSWALDO RIVAS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb, Hogyan legyek drag queen? című mesekönyv mellett már olyan, gyerekeknek szóló kiadványok is készülnek, amelyek segítik a kicsiket, hogy feldolgozzák a bandabűnözés miatt kialakult traumáikat – írja a V4NA.

Novemberben jelenik meg Svédországban az a 3–6 éves kor között ajánlott mesekönyv, amely arról ad képet a kisgyerekeknek, hogy miként válhat valaki drag queenné. Minden lépés világosan le van írva szöveggel és képekkel, hogy könnyen követhető legyen, és hogy otthon is kipróbálhassa, milyen drag queennek lenni.

A svéd gyerekeknek azonban most egy másik könyv is készül, amely felkészíti őket arra, hogy milyen az új Svédország, ahol gyakoriak a bandaháborúk – írja a V4NA a Samnyttra hivatkozva.

A Svéd Polgári Készenléti Ügynökség Svédország egyik legnagyobb gyermekjogi szervezetével, a Bris (Barnens rätt i samhället – „Gyermekjogok a társadalomban”) szervezettel közösen dolgozik egy kiadványon, amely a gyermekeknek szól, és arra összpontosít, hogy az erőszak és a bandabűnözés egyre fiatalabbakat érint.

Mivel egyre több gyermeket toboroznak bandákba és egyre több gyermek követ el nagyon súlyos bűncselekményeket, köztük gyilkosságokat, a Bris és az MSB szükségesnek találta, hogy a gyermekeket felkészítse a lehetséges helyzetekre.

Borítókép: Peppe Pig, a Guatemalát képviselő drag queen a színfalak mögött készülődik (Fotó: Oswaldo Rivas/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.